banner333

banner309

GÜEDER'den, Öğretmenler Günü Programı

Gümüşhane’de faaliyet gösteren Gümüşhane Eğitimciler Derneği (GÜEDER), Atatürk Kültür Merkezi’nde öğretmenler günü özel programı düzenledi.

Eğitim 29.11.2013, 16:29 29.11.2013, 16:30
GÜEDER'den, Öğretmenler Günü Programı
banner400

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yüksek öğrenim gören yabancı öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Endonezya’lı Fetul Vahit’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle salondakilerin sessizliğe büründüğü programda Türkmenistan, Moğolistan, Endonezya ile Kırgız öğrencilerin seslendirdiği şiir, ilahi ve türküler katılan öğretmenleri duygu ve coşkuyu bir arada yaşattı.

GÜEDER Derneği adına konuşan Türk Telekom Fen Lisesi öğretmenlerinden Ramazan Tali, ‘Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Mademki gönül eridir, öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. İşte gerçek öğretmen zorluklarla başa çıkabilen gerçek bir insandır.’ dedi.

 Her öğrenciden öğrenecekleri çok şey olduğunu kaydeden Tali, “Bunun içindir ki öğretmen öğretirken öğrenen insandır ve öğretmen için bu çok büyük bir nimettir. Yeter ki öğretmenlik mesleğine soyunan insan öğrencilerine kapılarını kapamasın, onlardan gelen eleştirileri kulak ardı etmesin. Öğretmen, kendini öğrencilerinde bulan, öğrencilerinin yanında kendini mutlu hisseden, sürekli geliştiren ve gelişen kutsal bir insandır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitime gönül vermiş fedakar öğretmenlere dernek tarafından plaket takdim edildi.

Foto altı:

Gümüşhane’de faaliyet gösteren Gümüşhane Eğitimciler Derneği (GÜEDER), Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği öğretmenler günü özel programda Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yüksek öğrenim gören yabancı öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve seslendirdiği şiir, ilahi ve türküler salondakileri güzel anlar yaşattı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48