banner333

banner309

Kitap Sevdalılarının Son Konuğu Taşkın Kılıç Oldu

Daha önce Gümüşhane Üniversitesinde gerçekleştirdiği sesli kitap projesi ile hem engelli hem de okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı kitapla buluşturan Sağlık Bilimleri Fakültesi Yrd.Doç.Dr. Taşkın Kılıç, son kitabı Altın Kalpli İnsanların Ülkesi ile Gümüşhane Kitap Kulübü'nün konuğu oldu.

Gümüşhane 15.05.2017, 01:17 15.05.2017, 03:40
Kitap Sevdalılarının Son Konuğu Taşkın Kılıç Oldu
banner400

Söyleşisine teşekkürle başlayan Kılıç, ülkemizde; magazin, futbol ve dizilerin ön planda bilgi, kültür ve bilimin ise arka planda kaldığını bu nedenle bu tür etkinliklerin Gümüşhane de önemli olduğunu söyledi ve kitap kulübünün etkinliklerini gerçekleştirdiği Ara Kafe işletmecileri Elif Öktem, Kitap kulübü başkanı Selami Öktem ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlk Kitabımı Yirmi Üç Yaşında Okudum

1979 da Artvin de doğduğunu, on sekiz yaşına kadar köyde çobanlık yaptığını ve halen anne ve babasının köyde yaşadığını kendisinin de yazları köye gittiğini ve tırpan biçtiğini köy işlerini ailesiyle birlikte yaptığını belirten Kılıç, on sekiz yaşından sonra İzmir'e gidip sağlık memurluğu görevini yürüttüğünü ama bunda mutlu olmadığını söyledi. Sonraki süreçte Kocaeli’ye giderek kalite kontrol bölümünde öğrenim gördüğünü aktaran Taşkın Kılıç, okuduğu lk kitap olan Doğan Cüceloğlu’nun yazdığı İyi Düşün Karar Ver'i yirmi üç yaşında okuduğunu bunun nedeninin ise köyde kütüphane olmadığını ve lise öğreniminde ise kendisine kitabı sevdirecek bir ortamın bulunmadığını belirterek açıkladı. 

Cezaevlerinde Seminer Veriyorum

2009 yılından beri Ahmet Şerif İzgören’in başlattığı Türkiye Uğur Böcekleri projesinde gönüllü olarak çalıştığını proje kapsamında yurt sevgisi, girişimcilik, kalite gibi konularla ilgili Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde seminer verdiğini belirtti. Gümüşhane cezaevinde bu konularla ilgili 14 kez seminer verdiğini aktaran Kılıç, orada kalan insanların sadece yüzde ikisinin üniversite mezunu olduğunu söyledi. Pek çok suç cehaletten oluşur diyen Kılıç, cezaevlerinde kalan insanlarla ilgilenilmesi ve onların ıslah edilmesi gerektiğini savundu. 

Kitabın İsmini  Koyarken Çok Düşündüm

Söyleşi de son kitabı Altın Kalpli İnsanların Ülkesine de değinen Taşkın Kılıç, kitabın ismini koyarken düşündüğünü ve Beyaz Zambaklar Ülkesinde adlı kitaptan etkilendiğini söyledi. Kitabın Finlandiya da yazıldığını o ülkenin beyaz zambaklarla ünlü olduğunu belirtti. Kendisinin de bizim ülkemize özgü bir kitap çıkarmak istediğini ve kitabın ismini koyarken yer altı ve yer üstü kaynakları da dahil birçok isim düşündüğünü ancak ülkenin en büyük değerinin kendi insanı olduğunu bu nedenle kitaba böyle bir isim koyduğunu belirtti. Ayrıca ülke insanının bu ismi hak ettiğini aktaran Kılıç, istatistiki bilgilere göre Türkiye'nin dünyadaki en cömert ülke seçildiğini söyledi.

 Bu Kitap Bize Güçlü Yanlarımızı Gösterecek

Toplum olarak batı adetlerine çok fazla bağlanmaya başladığımızı söyleyen Kılıç, kendi kadim değerlerimizi yok saydığımızı aktardı. Yemekler ve içecekler de dahil batının getirdiği her şeyi çabucak kabullendiğimizi anlatan Kılıç, bu kitabın bu konularda bizleri düşünceye sevk edeceğini savundu.

Müslüman Ülkelerin Çoğu Dikta Rejimlerle Uğraşıyor

Dünyada elli yedi müslüman ülkenin var olduğunu ancak çoğunda demokrasi rejiminin bulunmadığını aktaran Kılıç, bilgi ve bilimin müslüman ülkelerde az olduğunu ancak terör ve kötülüğün buralarda kol gezdiğini söyledi. Örnek olarak Suriye'yi veren Kılıç, Suriye de savaş olduğunu ancak Suriyeli göçmenlerin müslüman ülkeler yerine batı ülkelerini tercih ettiğini belirtti. Bunların konuşulmasının gerektiğini söyleyen Taşkın Kılıç, ülkemizi örnek göstererek konuşmasına devam etti. Ülkemizde 520.000 kahvehanenin olduğunu aktaran Kılıç, Gümüşhane de sadece bir kütüphane bulunduğunu  buna rağmen birçok kahvehanenin olduğunu ve çok rağbet gördüğünü sözlerine ekledi. 

Batı Toplumu Mekanikleşti

Batı toplumunun mekanik bir hale geldiğini savunan Kılıç, bundan dolayı toplumun vicdan ve sağduyuyu kaybettiğini aktardı. Bunun en büyük örneği olarak yine Suriye'yi gösteren Taşkın Kılıç, batı medeniyetinin burada olanlara kayıtsız kaldığını ve ilgilenmediğini savundu. Sözlerine medyayı eleştirerek nokta koyan Kılıç, medyanın yanlış olaylara odaklandığını ve gerçek olayları es geçtiğini söyledi

Programın sonunda Taşkın Kılıç, okurlarının kitaplarını imzalayarak onlarla birlikte fotoğraf çekildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49