banner333

banner309

Kışı beklerken Kasım ayı ortasında elma ağacı çiçek açtı

Kış mevsimine sayılı günler kala karasal iklime sahip Gümüşhane’de genç bir elma ağacının çiçek açması şaşkınlığa sebep oldu.

Gümüşhane 11.11.2018, 17:24
Kışı beklerken Kasım ayı ortasında elma ağacı çiçek açtı
banner400

Kış mevsimine sayılı günler kala karasal iklime sahip Gümüşhane’de genç bir elma ağacının çiçek açması şaşkınlığa sebep oldu.

Son günlerde hava sıcaklığının gündüzleri mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Gümüşhane’de güneşe aldanan genç elma fidanı çiçek açtı.

Mevsimlerde yaşanan değişikliklere bağlı olarak doğadaki canlıların dengesindeki bozukluk son olarak Gümüşhane’nin bahçeleriyle ünlü Bağlarbaşı Mahallesinde gerçekleşti.

Mahallenin Kıran Sokak mevkiinde bir bahçenin kenarında bulunan genç elma ağacı geçtiğimiz günlerde çiçek açtı. Havaların geceleri sıfır dereceye kadar düştüğü Gümüşhane’de elma ağacı üzerindeki çiçeklerin soğuktan etkilendiği gözlenirken yol kenarındaki elma ağacını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor.

Bahçe işlerinde yardımcı olmak için akrabasının yanına gelen Fahri Yıldız, çiçek açan elma ağacını gördüğünde çok şaşırdığını söyledi.

Rengi, biçimi, tadı, kokusu birbirinden farklı olan 24 çeşit elmanın yetiştiği Gümüşhane’de bir zamanlar Osmanlı saraylarına meyve gönderildiğini hatırlatan Yıldız, en çok bilinen ve sevilen, dayanıklılığı nedeniyle de en çok tercih edilen “Göbek” elmasının çiçek açmasının kendisini daha çok şaşırttığını kaydetti.

Yıldız, “Bugün 11 Kasım ve bu elma çiçek açtı. Göbek elması tatlı ve yılda bir kez ürün verir. Gümüşhane’de çok görülmeyen bir durum. Kasım ayının ortasında elma ağacı çiçek açtı. Gümüşhane karasal iklime sahip bir şehir. Ama son zamanlarda mevsimlerin de değişmesini hep beraber yaşıyoruz. Kasım ayının ortasında bu havalar bile anormal. Şuanda bahçelerde de çalışıyoruz hem de bu meyve ağacı çiçek açtı” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44