banner333

banner309

Kent Konseyinde 2.Rüstem Demirağ dönemi başladı

Gümüşhane Kent Konseyinin seçimli olağan genel kurul toplantısı yapıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Rüstem Demirağ yeniden başkanlığa seçildi.

Gümüşhane 11.06.2024, 10:07
Kent Konseyinde 2.Rüstem Demirağ dönemi başladı
banner400

Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen ve bugüne kadar ki en yoğun katılımın olduğu toplantıya Vali Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve genel kurul üyeleri katıldı.

Toplam 185 genel kurul üyesinden 171’inin katıldığı toplantıda başkan seçimi 2 turda tamamlanabildi. Mevcut Başkan Rüstem Demirağ, Adem Varan ve Elvan Sarı’nın yarıştığı genel kurulda ilk turda Demirağ 70, Varan 62 ve Sarı 33 oy aldı. Elvan Sarı ilk turdan sonra çekilince 2.tur yapılmadan 3.tura geçildi. Bu turda 78 oy alan Rüstem Demirağ yeniden başkan seçildi, Adem Varan 75 oy aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz tarafından yönetilen genel kurulda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 4.dönem Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ 2 yıllık görev süresinde yaptıkları faaliyetlerin sunumunu gerçekleştirdi.

“Bu kadar fazla üyesi olan Kent Konseyi daha fazla sorumluluk almalı”

Kent Konseyi’nin üyesi olan Vali Alper Tanrısever genel kurulda yaptığı konuşmada bu kadar fazla üyesi olan Gümüşhane Kent Konseyinden beklentilerin de ister istemez biraz daha arttığını belirterek konseyin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Göreve başlayalı 10,5 aylık bir zaman dilimi geçtiğini belirten Vali Tanrısever, kentle ilgili tespit ettiği sorun ve sıkıntıları zaman zaman paylaştığını ifade ederek, “İlk geldiğimde bana turizm hedefi çizmiştiniz. Gümüşhane'de turizmin arttırılması hedefini vermiştiniz. Ancak bunun çok da kolay olmadığını geçen 10,5 aylık dönemde gördük ama yılmadık. Halen daha bu hedef üzerinde çalışıyoruz” dedi.

“Geceleri uykularım kaçıyor”

Konuşmasında yaşanılan dönemin zor olduğunu vurgulayarak ekonomik sıkıntıların yanında çocuk ve gençlerin geleceğe bakışında da sorunlar olduğuna değinen Vali Tanrısever, “Hep şanıyla, şerefiyle, asaletiyle övündüğümüz atalarımıza, ceddimize, onların çektiği sıkıntılara ne kadar layık olabiliyoruz? Bu sorunun sorulması, herkesin kendi muhasebesini yapması lazım. Şehitlerimize, onların aziz hatıralarına ne kadar layık olabiliyoruz? Açıkçası bunu düşündüğüm vakit geceleri uykularım kaçıyor” diye konuştu.

“Gümüşhane’nin yatırım ofisini bayram tatilinden sonra açacağız”

Gümüşhane’de yapılacak çok iş olduğunu ve bunlardan birisinin Kurban Bayramı tatilinden sonra hayata geçireceklerini ifade eden Vali Tanrısever, “Bayramdan sonra bunun duyurusunu da yapacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan sivil toplum örgütlerimizden de yardımlarınızı talep edeceğiz. Bir yatırım ofisi kuracağız. Gümüşhane’ye gelen bir yatırımcı örneğin tekstil alanında nerede, ne yapabilir? Şimdi bu kahraman yatırımcıya Gümüşhane'den boş çevirmek olur mu? Olmaz. Eğer biz bu adama bir yer bulamıyorsak ya adamda sıkıntı var ya da bizde sıkıntı var. Bir sürü kamu binamız boş. Bir sürü özel sektör fabrikası boş. Bizim bunları derhal ekonomiye kazandırmamız lazım. İş adamlarımıza devletin verdiği desteklerden haberdar olabilecekleri bir kurum, bir ofis, başvurabilecekleri bir yer olması lazım. Tarım Bakanlığı'nın, KOSGEB’in, DOKA’nın, DOKAP’ın TKDK’nın, Sanayi Ticaret Bakanlığı'nın bir sürü destekleri var. Bunların hepsinin bilindiği, yatırımcının yönlendirilebildiği bir ofis, bir oluşum kuracağız inşallah bayramdan hemen sonra bu işi bitireceğiz. Bütün veritabanımızı oraya koyacağız. Bunu yine sivil toplumun da katkısıyla sağlamak istiyoruz. Bunu Gümüşhanelilerin katkısıyla sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her alanda topyekun mücadeleye ihtiyacımız var”

Ekonomik koşulların hiç kimsenin istediği koşullarda olmadığını ve bu nedenle de kaybedecek bir anlık bir vakit bile olmadığının altını çizen Vali Tanrısever, “Her alanda ama her alanda topyekun mücadeleye ihtiyacımız var. Gümüşhane’ye ilk geldiğim gün söylemiştim. Bir saat gibi çalışmamız lazım. Saatte yüzlerce parça vardır. Hepimiz saatin bir parçası olup Gümüşhane’yi daha ileriye taşımamız lazım. Allah razı olsun hiçbir zaman güler yüzünüze eksik etmiyorsunuz. Ama birlikte çalışma kültürüne gelince, maalesef burada bir sıkıntımız var. İnşallah bunlar düzelecek. El ele vereceğiz düzeleceğiz. Ecdada layık olacağız, bizden sonraki çocuklara arkamızdan güzel ve hayırlı laflar ettireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer de konuşmasında Vali Tanrısever’in toplantıya katılmasını “Devletimizin Gümüşhane'deki başı olan sayın Valimizin bu toplantıya katılması bu toplantıya verdiği önemin bir işaretidir. Kendisine şehrim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle değerlendirip teşekkür etti.

“Bizler seçilen ekiple uyumlu çalışmalara imza atacağız”

Salona bakıldığında Gümüşhane’de bir demokrasi şöleni yaşandığını ifade eden Başkan Başer, “Başkan adaylarına ve yürütme kuruluna aday olan tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Kim seçilirse seçilsin, ben inanıyorum ki Belediyemiz ve şehrimiz kazanacak. Bizler seçilen ekiple uyumlu çalışmalara imza atacağız. Hep şu söyleniyor bu kurul için. Deniliyor ki tavsiye kararlar var. Ben buna katılmıyorum. Sadece tavsiye ettim, yazdım, çizdim, ben görevimi yerine getirdim diyerek Kent Konseyi olmaz. Hepimiz bu şehrin çok önemli sivil toplum kuruluşlarında ya başkanız ya da yöneticiyiz. Yani bir nevi şehrimizin akil insanlarıyız. Akil insanlardan şehrimizin beklentileri çok çok daha farklı. Yani bizler şehrimizin sorunlarını çözerken, halkımızı konsolide etmemiz lazım, yönlendirmemiz lazım. Trafikten tutun, çevre kirliliğinden, ses gürültüsüne ve çöplerin alınması, toplanması veya doğru yere bırakılması noktasına varana kadar hangi sorunumuz varsa biz bulunduğumuz sivil toplum örgütlerinden başlayarak, oradan başlayarak ulaşabildiğimiz tüm insanımızı yönlendirmemiz lazım. Yani Belediye’ye bir iki yazı yazarak işte git belediye olarak sen bu sorunları çöz demek işin kolay tarafı. İnsanla uğraşmak veya sosyolojiyle uğraşmak gerçekten zor. Bu birliktelik ister. Hiçbir kurumun, hiçbir kişinin tek başına çözeceği, olumlu sonuçlar alacağı bir durum bu saha değildir. Bu saha el birliğiyle tüm insan kaynaklarımızla hareket edersek inanın çok daha yaşanılabilir bir şehir elde ederiz. Gelecek nesillere bırakacağımız çok daha yaşanılabilir bir şehir olur. Bu manada seçilecek arkadaşlara bir sorumluluk düşüyor. Bu gözle de bakmalarını istiyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sandık kurulu oluşturuldu. Belediye Başkan Necati Yılmaz’ın sandık kurul başkanı olduğu heyette Mukaddem Ülker, Esrar Karagül ve Yunus Yılmaz yer aldı.

Başkan adayları Adem Varan ve Elvan Sarı’nın konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. 3 tur devam eden seçimler sonucunda Rüstem Demirağ yeniden başkan seçildi.

Yeni dönemde görev yapacak 14 kişilik yürütme kurulu seçimleriyle genel kurul sona erdi. 
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27