banner333

banner309

Gümüşhane'de Yatırımcı Dostu Bir Ortam Oluşturuluyor: Yatırım Ofisi Müjdesi!

Vali Alper Tanrısever'in öncülüğünde, Gümüşhane'de yatırımcıların devlet desteklerine daha kolay ulaşabilmeleri ve şehre yatırım yapmaları için önemli bir adım atılıyor.

Ekonomi 11.06.2024, 15:03
Gümüşhane'de Yatırımcı Dostu Bir Ortam Oluşturuluyor: Yatırım Ofisi Müjdesi!
banner400

Vali Alper Tanrısever'in öncülüğünde, Gümüşhane'de yatırımcıların devlet desteklerine daha kolay ulaşabilmeleri ve şehre yatırım yapmaları için önemli bir adım atılıyor. Yeni bir proje kapsamında kurulacak olan "Yatırım Ofisi", Kurban Bayramı sonrası hizmete açılacak.

Gümüşhane Kent Konseyi'nin 5. Dönem seçimli genel kurulunda Vali Tanrısever, yatırımcıların kamu desteklerinden yeterince haberdar olamadıklarını ve bu durumun önüne geçmek için yatırım ofisi kuracaklarını belirtti. Bu ofis sayesinde yatırımcılar, tekstil gibi alanlarda Gümüşhane'de nerede ve nasıl yatırım yapabileceklerine dair bilgi alabilecekler.

Vali Tanrısever, "Bir yatırımcı Gümüşhane'ye geldiğinde ve tekstil alanında yatırım yapmak istediğinde, ona boş çevirmek olmaz. Biz ona yer bulamazsak, ya yatırımcıda ya da bizde bir sorun var demektir. Bir sürü kamu binamız ve özel sektör fabrikamız boş durumda. Bunları ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. İş adamlarının devletin verdiği desteklerden haberdar olabilecekleri bir kurum, bir ofis, başvurabilecekleri bir yer olması lazım" dedi.

Tarım Bakanlığı, KOSGEB, DOKA, DOKAP, TKDK ve Sanayi Ticaret Bakanlığı gibi birçok kurumun yatırımcılara sunduğu destekler, bu ofiste toplanacak ve yatırımcılara bilgi verilecek. Vali Tanrısever, ofisin bayramdan sonra tamamlanacağını ve tüm veri tabanlarının buraya ekleneceğini de sözlerine ekledi.

Ekonomik koşulların istenilen düzeyde olmadığını ve kaybedecek zamanlarının olmadığını vurgulayan Vali Tanrısever, "Her alanda topyekûn mücadeleye ihtiyacımız var. Hepimiz saatin bir parçası olup Gümüşhane'yi daha ileriye taşımalıyız. Birlikte çalışma kültürü noktasında sıkıntılarımız var. Bunlar da düzelecek" diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27