banner333

banner309

Kent Konseyi turizm potansiyelini artırmak için atılması gereken adımları masaya yatırdı

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, ayda iki kez gerçekleştirdiği toplantıların ilkinde şehrin turizm potansiyelini artırmak için atılması gereken adımları masaya yatırdı.

Gümüşhane 06.07.2022, 10:55
Kent Konseyi turizm potansiyelini artırmak için atılması gereken adımları masaya yatırdı
banner400

Her ay ilk toplantıda istişare ve planlama yapan, ikincisi toplantıda da istişare edip araştırma yapılan konularla alakalı karar alarak ilgili kurumlara tavsiye kararlarını ileten Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, bu bağlamda Temmuz ayının ilk istişare toplantısının ana temasını Gümüşhane’nin turizm potansiyelini artırmak için atılması gerekli adımlar olarak belirledi.

Toplantıda Yürütme Kurulu üyesi Yaşar Köse, turizm konusundaki eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında yaptığı detaylı araştırma ve edindiği bilgiler ışığında sunum gerçekleştirdi.

Bir diğer Yürütme Kurulu üyesi Abdulbaki Kara da uzun zamandır turizmle ilgili yaptığı çalışmalardan edindiği bilgi birikimi, uzun zamandır turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmesinde kazandığı tecrübeleri ve MÜSİAD il başkanlığı nezdinde yaptıkları çalışmalar neticesinde edindiği bilgilerin ışığında bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca Gümüşhane Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kent Konseyi arasında turizm konulu ortak çalışma protokolü yapmak üzere Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ile görüşme gerçekleştirerek önümüzdeki günlerde bu konuda bir çalışma yapma kararı alındı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, sunum yapan Yürütme Kurulu üyeleri Yaşar Köse ve Abdulbaki Kara’ya tecrübe ve bilgileri ışığında hazırladıkları sunumlar için teşekkür etti.

“Şehrimizin ekonomik, kültürel ve sosyal manada gelişimi için turizm olmazsa olmazdır”

Önümüzdeki dönemde Gümüşhane’nin turizm potansiyelini önemli derecede artıracak çalışmalara imza atabilmek için yollarını aydınlatacak çok ciddi bir çalışma yaptıklarını kaydeden Demirağ, “Bu konuda önümüzdeki günlerde inşallah Baki Kara kardeşimizin işlettiği Tomara Şelalesi Tabiat Parkında, gündem maddesi sadece turizm olan bir yürütme kurulu toplantısı yapmaya karar verdik. Baki Kara kardeşimize, konseyimize ve şehrimize sağladığı bu önemli katkılardan dolayı teşekkür ederim. Şehrimizin ekonomik, kültürel ve sosyal manada gelişimi için turizm olmazsa olmazdır. Güzel Gümüşhane’mizin muhteşem doğası, tarihi zenginlikleri, kültürel yapısı ve bulunduğu konumu itibariyle şehrimizin kilidini açacak anahtarlardan en önemlisinin turizm olduğunu düşünüyoruz. Bacasız sanayi olarak tabir edilen bu önemli sektörün canlanması, işsizlik ve diğer ekonomik sıkıntılara da ciddi manada çözüm bulunmasına vesile olacaktır. Bu vesile ile şehrimizin tanıtımı yapılarak, marka bir Kent olmasına katkı sağlanmış olacaktır. Bu düşüncelerle toplantımıza katılan yürütme kurulu üyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yaptığımız istişarelerimizin hayırlı çalışmalara vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59