banner333

banner309

Kelkit Kibrit Fabrikasının Yarısı Belediyeye Tahsis Edilecek

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas ile makamında ziyaret etti.

Gümüşhane 17.06.2020, 13:23 17.06.2020, 14:00
Kelkit Kibrit Fabrikasının Yarısı Belediyeye Tahsis Edilecek
banner400

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kelkit’te bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kelkit Belediyesi Başkanı Aziz Nas’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette 2004 yılında kapatılan ve 2016 yılında hazırlanan proje kapsamında Kelkit Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak Hazine tarafından Gümüşhane Üniversitesi'ne tahsis edilen Kelkit Kibrit Fabrikası alanının bir kısmının Gümüşhane Belediyesi’ne tahsis
edilmesi üzerine istişarelerde bulunuldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Zeybek şunları söyledi: “Gümüşhane Belediyesi’nin talebi üzerine üniversitemize tahsis edilen eski Kibrit Fabrikasının soğuk hava depolaması, kuru fasulye toplama ve paketleme tesisi, organik ürünlerin üretimi gibi alanlarda değerlendirilmek üzere arazinin bir kısmının devri ile ilgili istişarelerde bulunduk. Daha öncesinde Kelkit Belediyesi’nin bu alan ile ilgili talepleri vardı. Bizler de bu konu hususunda çalışmalarımızı yapmaya başladık. Tabi araya salgın girince gidememiştik. Kelkit Belediye Başkanımız Aziz Nas ile birlikte eski Kibrit Fabrikasında incelemelerde bulunup, fabrikadan kalan binaların yapılan talep doğrultusunda devrini kararlaştırdık. Bundan sonraki süreçte kısmet olursa bir kısmını bizler değerlendireceğiz, bir kısmını da Kelkit Belediyesi tarafından değerlendirilecektir. Hazırlanacak projeler sayesinde ilgili alanın Kelkit’e büyük bir istihdam ve ekonomik değer katacağına inanıyoruz. İlçemize ve üniversitemize katma değer katacak bu gelişmenin hayırlı olmasını diliyor, Kelkit Belediye Başkanımız Sayın Aziz Nas’a da misafirperverliklerinden dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09