banner333

banner309

Kara: Esnaf Eğitim Sezonunu Bekliyor

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara, eğitim-öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlamasının esnaf açısından sevindirici olduğunu belirterek bu sürecin sekteye uğramaması için tüm vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

Gümüşhane 05.09.2021, 16:15 05.09.2021, 10:34
Kara: Esnaf Eğitim Sezonunu Bekliyor
banner400

Gümüşhane genelinde 19 bin öğrencinin yaklaşık 1,5 yılın ardından 6 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacağını ve okulların açılmasının esnafı olumlu etkileyeceğini kaydeden Kara, “Esnaflarımız eğitim sezonunun başlamasını dört gözle bekliyor” dedi.

Okulların açılmasının sadece araç sahibi esnafı değil tüm esnaf ve sanatkârları olumlu etkileyeceğini dile getiren Kara, “Ülke genelinde 27 milyon öğrencinin yüz yüze eğitime başlamasıyla başta kantinci, servisçi, kırtasiyeci esnaflarımız olmak üzere okul kıyafeti satan konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı, terzi, lokantacı, berber, pastacı, kuaförcü, taksici, dolmuşçu gibi yüzlerce esnafımızda hareketlilik beklenmektedir. Okulların açılmasıyla servisçiler ve kantinci esnaflarımız birikmiş kira, fatura, vergi, sosyal güvenlik primi, bağ-kur gibi borçlarını ödeyebileceklerdir” diye konuştu.

Bu sürecin sekteye uğramaması, kapanmamak, salgının hızını düşürmek için başta servisçi, kantinci esnaflarımız ve aileleri olmak üzere uzaktan yakından tüm esnafların, yanlarında çalışan ve ailelerinin Covid-19 salgınını yenmek için şu anda en büyük silah olan aşı olmaya çağıran Kara, “Sağlık bakanlığı verilerinden anlaşıldığı üzere hastaneye yatış oranına, vefat oranına bakıldığı zaman tam aşı olmayanların % 80-90 civarında olduğunu görüyoruz. Bu itibarla il genelindeki tüm esnaf ve sanatkarımızın ve tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin aşı yaptırması çok önemlidir. Esnaf ve sanatkarlarımızın aşı ile maske, mesafe ve hijyen kurallarını içeren tüm önlemleri 6 Eylül 2021 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48