banner333

banner309

İsmail Hayal'in Hazırladığı “Oltan Sungurlu“ Kitabı Çıktı

Gümüşhane’nin siyasi arenada yetiştirdiği, Türkiye’nin siyasi hayatında doğruluğu, dürüstlüğü ve tertemiz siyaseti ve hizmet anlayışıyla sadece Gümüşhanelilerin değil tüm ülke insanlarının gönlünde taht kurmayı başarmış ,Adalet ve Milli Savunma Bakanlığı da yapan Mahmut Oltan Sungurlu’nun kitabı Trabzon Gündüz Ofset Yayınları tarafından satışa çıkarıldı.

Gümüşhane 04.02.2013, 08:25
İsmail Hayal'in Hazırladığı “Oltan Sungurlu“ Kitabı Çıktı
banner400
 Gümüşhane’ye birçok eser kazandıran Eğitimci Yazar İsmail HAYAL tarafından kaleme alınan kitap 466 sayfadan oluşuyor.

Kitabın önsözünde İsmail Hayal;

Aşık Veysel; “İnsanlar fanidir, eserler baki” dediğine göre bu şehrin değerlerini yarınlara aktarmak insani ve vicdani görevimiz olsa gerek. Çünkü doğduğum ve doyduğum bu hüzünler şehrine borcum henüz bitmedi. Bu şehre sembol olmuş kaç isim vardır diye düşünecek olursak ilk akla gelen isimdir Mahmut Oltan Sungurlu. O halde bu büyük ismin kitabını hazırlamayı en büyük görev ve şeref sayıyorum.   Kendisinin de izinleri ile onun bilinen ve bilinmeyen yönleri, hayat felsefesi, yaşam öyküsü, yaptıkları ve hayalleri bizim en büyük desteğimiz olacaktır. Kirlenen siyasi eksende temiz kalabilmiş, Adalet ve Milli Savunma Bakanlığı gibi en hassas bakanlıkları layıkıyla temsil etmiş; böyle bir hemşerimizi yazmak en büyük vazifedir diyebilirim. Sungurlu adı sadece Gümüşhane’de değil, Karadeniz’de, tüm yurtta ve yurtdışında bile adeta bir marka değer kazanmıştır. Gümüşhane’de ve hemen her yerde onun desteğiyle ekmek ve aş sahibi olmuş binlerce Gümüşhaneliyi görebilirsiniz. Öncelikle bu şehrin ismiyle adeta özdeşleşen bir şahsiyet Mahmut Oltan Sungurlu’yu tanıdık kendimizi tanıdığımızda. Gümüşhane adı onun soyadı. Onun zamanında Gümüşhane bir markaydı. Duruşu ve hizmetleriyle o bir Gümüşhane’ydi.

Bu yüzden özenerek hazırladığım bu eserin her Gümüşhanelinin kütüphanesinde mutlaka olması gerekir” diyor.  

            Kitabı hakkında ise Mahmut Oltan SUNGURLU;

            “İnsanların kabiliyetleri, çalışkanlıkları, verimlilikleri farklı farklıdır. İsmail Hayal çalışkan, verimli ve kabiliyetli bir hemşerimizdir. Kendisi ile yarışmak mümkün değildir. Bir de üstüne üstlük heyecanlıdır da. Bu coşkunluk, onun sanatkâr ruhunun da dışa vuruşudur. Bu defa benimle ilgili bir kitap çalıştılar. Ancak buna beni tanıyan dost, ahbap, arkadaşları ve yabancıları da ortak ettiklerini biliyorum.

            Başlangıçtan beri çıkacak olan bu kitaba benim doğrudan bir katkım olmadı. Çünkü bu eserde, radyo, televizyon, TBMM vb. yerlerdeki konuşmalarımdan veya yazılı beyanlarımdan başka benden alınmış tek satır yoktur.

            Şahsımla ilgili bu kitap hakkında herhangi bir değerlendirme yapmayacağım. Bu değerlendirmeyi okuyucular yapacaktır. Ancak bu kitap vesilesi ile hakkımda nezaketen de olsa hak etmediğim iyi düşünce ve yorumlar yapan herkese ve bilhassa ağırlıklı olarak çalışmalarını Gümüşhane üzerine yoğunlaştıran ve bu kadar işinin arasında bu kitap sebebi ile şahsımla ilgili bunca zahmete giren, hemşerimiz, şair, edebiyatçı, düşünce adamı Sayın İsmail Hayal Bey’e şükranlarımı ifade eder okuyuculara saygılar sunarım” dedi.

            Kitabı Gümüşhane’deki tüm kitapçılardan ve İsmail Hayal’den (0530 607 29 29) temin edebilirsiniz. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
selim kocagöz 11 yıl önce
hocam sizlere çok teşekkür ederim böyle bir büyüğümüzü kaleme aldığınız için
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51