banner333

banner309

İmera Manastırında Restorasyon Başladı

İmera Manastırında Restorasyon Başladı

Gümüşhane 08.08.2018, 09:58
İmera Manastırında Restorasyon Başladı
banner400

Gümüşhane merkeze bağlı Olucak köyü sınırları içerisinde yer alan,1710 yılına kadar kadınlar manastırı olarak kullanılan, 1827 yılında özel izinle büyütülen Doğu Karadeniz’in önemli inanç yapılarından biri olan İmera manastırının çatı, kapı ve zeminde yapılacak restorasyon ile ilgili çalışmalarını yerinde görmek için Olucak köyünde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş,”Gümüşhane tarih boyunca sahip olduğu özel konum nedeniyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgeleri geçiş güzergahında olan kültürel anlamda zengin bir şehirdir. Bu vadide bulunan İmera ve Krom Antik Kentlerini bölgemizin kazanımına sunmak için çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan,İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Gürses, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Gümüşhane Müzesi yetkilileri, köy muhtarları ve yöre sakinleriyle merkeze bağlı Olucak köyü sınırları içinde yer alan bölgede incelemelerde bulundu.

İmera Manastırının da bölgede mimari ve teknik açıdan en değerli ve en korunaklı manastırdan bir tanesi olduğunu söyleyen Vali Memiş; “Bunlar bize insanlığın mirası. Biz buraları ‘Hristiyan kültürüdür’ diye korumamazlık etmiyoruz. Biz bütün kültürlere, inançlara saygılı ve önem veren bir kültürden geliyoruz. Osmanlı coğrafyası ve modern Türkiye Cumhuriyeti, aynı değerleri koruyup kolluyor. Buralar bize turizm aracılığıyla ekonomik getiri sağlayacak, koruma kullanma dengesi içinde elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Cehennem Vadisi üzerinde bulunan, İmera köyü ve Krom Antik Kenti var. Daha yukarı çıkıldığında Camiboğazı, Taş Köprü gibi yüzlerce önemli yayla sizi karşılıyor. Bir tarafta Sümela Manastırı diğer tarafta Santa Antik Kentine ulaşabilecek mükemmel bir güzergâh var. Böyle bir destinasyon kültür, tarih, doğa, endemik ve fotoğrafçılık gibi birçok turizm ürününü bir arada bulunduruyor. Rotasını çizdiğimiz bu destinasyon özellikli ve alternatiflerin hepsine sahip. Tarihi güzergâhların planlanarak tanıtılması kültür turizmi açısından önemlidir. “dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34