banner333

banner309

Hayvancılıkta e-reçete dönemi başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren hayvan sağlığında kullanılan ilaçların reçete edilmesinde e-reçete sistemine geçiyor.

Gümüşhane 22.12.2017, 13:42
Hayvancılıkta e-reçete dönemi başlıyor
banner400

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren hayvan sağlığında kullanılan ilaçların reçete edilmesinde e-reçete sistemine geçiyor.

E-Reçete sisteminin Gümüşhane’deki resmi veteriner hekimlere, Belediye veteriner hekimlerine, serbest Veteriner Hekimleri ile işletme Veteriner Hekimlerine tanıtılması ve uygulamalarının anlatılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kurumun toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Özgür Oytun Ören, İl/İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler, İlimizde hizmet veren serbest ve işletme Veteriner Hekimleri ile Belediye veteriner hekimleri katıldı.

Sistemin hayvancılık kayıt sistemi olan Türk-Vet Sistemi üzerinden çalışacağını belirten İl Müdürü Edip Birşen, sistem ile veteriner ilaçlarının denetimi, takibi ve kontrolünün sağlanacağını söyleyerek, hayvan sağlığındaki birçok ilacın et, süt ve yumurtada kalıntı bırakması nedeniyle dolaylı olarak insan sağlığını etkilediğini, bu sistem ile et, süt ve yumurta değeri olan hayvanların ürünlerinin tüketime sunulmadan önce, ilaç kalıntısı bakımından takibinin daha iyi yapılacağını ifade etti.  Birşen, kanatlı ve balık gibi hayvanların da reçetelerinin sistem üzerinden takip edilerek, bilinçli antibiyotik kullanımı ve sağlıklı hayvansal ürünler elde edilmesi yönünde önemli bir adım atılmış olacağını söyledi.

Toplantıda Hayvan Sağlığı Yetiştirildiği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Özgür Oytun Ören'de katılımcılara sistem hakkında genel bilgiler verdi. Katılımcılara E-Reçete sisteminde bulunan ürünler, sisteme reçete ekleme, reçete kontrolü, tanımlanmamış hayvanlara (at, kedi, köpek) reçete düzenlenmesi ve veteriner hekimlerine ait kayıt defterleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11