banner333

banner309

Gümüşhane’nin dağlarına bahar geldi.

Baharın müjdecisi üçüncü cemre toprakla buluştu. Eskilerin ‘hesabıyla’ artık bahardayız. Hesap doğru ve dört bir yanımızda da emareleri görünmeye başladı.

Gümüşhane 06.03.2017, 16:32
Gümüşhane’nin dağlarına bahar geldi.
banner400

Baharın müjdecisi üçüncü cemre toprakla buluştu. Eskilerin ‘hesabıyla’ artık bahardayız. Hesap doğru ve dört bir yanımızda da emareleri görünmeye başladı. Köylerde serçeler ağaç dallarında güneşlenirken, Gümüşhane’nin karla kaplı dağlarının eteklerindeki yerleşim yerlerinde siklamenler, gecenin soğuğunu engelleyen ağaç diplerinde görülmeye başlandı.

Yörede mor menekşe olarak da adlandırılan siklamenler Zigana dağlarını kaplayan kar kütlelerine nispet yaparcasına kendilerini gösterdi. Siklamenlerin yanı sıra tek tük de olsa papatyalar açarak kış mevsiminin artık geride kalmaya başladığını, geceleri hakim olan soğuk havaya rağmen güneşle birlikte doğanın canlanmaya başladığını ortaya koydu.

Öte yandan dokunduğunuzda içinizin sevinçle dolduğu, kış mevsiminin artık geride kaldığının, baharın yavaş yavaş doğayı sardığının hissedildiği olağanüstü canlılardan olan boz söğüdü tomurcuklandı. Tırtıl adı verilen tomurcuklarını çıkartan boz söğüt Karadeniz’in sahil kesimlerinde olduğu gibi Zigana Köyü’nde ki sulak alanlarda, dere kenarlarında da kendini gösterdi. Dokunulduğunda tomurcukları ipekten mi pamuktan mı bilinemeyen bu güzellikler baharı müjdeledi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03