banner333

banner309

Gümüşhane’de üreticilere yem bitkisi ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi

Gümüşhane’de İl Özel İdaresi ve DOKAP tarafından desteklenen projeler kapsamında üreticilere yem bitkisi ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 29.03.2023, 08:41 29.03.2023, 08:42
Gümüşhane’de üreticilere yem bitkisi ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi
banner400

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenen proje kapsamında üreticilere yem bitkisi ve fidan ile DOKAP desteğiyle hazırlanan proje kapsamında kırkım makinesi dağıtıldı. 

Kurum bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Ali Recai Yerlikaya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, DOKAP Başkanı Şeref Demir ve ilgili kurum yöneticileri ve üreticiler katıldı. 

Programda ilk olarak Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 destekli olarak finanse edilen ‘Yerli Meyve Çeşitlerimizin Gen Kaynaklarının Korunması Projesi’ kapsamında toplam 120 bin TL bütçeli 3 bin adet meyve fidanı dağıtıldı. 

Etkinlikte yine İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 destekli olarak finanse edilen ‘Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi’ çerçevesinde toplam 2 milyon 93 bin TL bütçeli 96,5 ton yem bitkisi ve tohumları ile DOKAP tarafından desteklenen ‘Gümüşhane’de Kırkım Makinesinin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında 500 bin TL bütçesi 50 adet kırkım makinesinin dağıtımı gerçekleştirildi. 

“Ülkemizin ve Gümüşhane’mizin üretmeye ihtiyacı var”

Etkinlikte konuşan Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Recai Yerlikaya, “Üreticilerimizi burada gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz. Çünkü ülkemizin ve Gümüşhane’mizin üretmeye ihtiyacı var, tarım ve hayvancılığı geliştirmeye ihtiyacı var. Verilen hibe destekleriyle bu projelerin hayata geçirilmesinden valiliğimiz adına çok müteşekkir oldum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bol bereketli güzel kazançlara vesile olur. Ülkemizin ekonomisine değer katar diye umut ediyorum” dedi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34