banner333

banner309

Gümüşhane'de Toplu Ulaşımda Büyük Adım

Gümüşhane'de topu ulaşımda önemli bir adım atıldı. Kentte daha önce hizmet veren 23 minibüsün yerine otobüsler hizmet vermeye başladı.

Gümüşhane 20.09.2013, 10:46
Gümüşhane'de Toplu Ulaşımda Büyük Adım
banner400
 Gümüşhane Belediye Meclisi, bir süre önce Fatih Dolmuş ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi bünyesinde çalışan 45 minibüsün otobüse dönüştürülmesini kararlaştırdı. Ardından harekete geçildi ve ilk aşamada bu araçlardan 23'ünün yerine otobüslerin hizmet vermesi kararlaştırıldı.


Otobüslerin devreye girmesi nedeniyle 
Gümüşhane Kültür Merkezi önünde bugün bir tören düzenlendi. Törene, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Güneş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhaneli İşadamları Derneği (GÜSİAD) Yönetim Kurulu üyesi Yalçın Güneş, Otokar A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, Doğan Çağrı Merkezi İdari Müdürü Halit Doğan ve Fatih Dolmuş ve Motorlu Taşıtlar Kooperatif Başkanı Osman Şeker ile çok sayıda dolmuş sürücüsü ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan otobüs üreticisi Otokar A.Ş'nin Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Otokar'ın 1963 yılında kurulduğunu ve ülkenin en eski otobüs fabrikası olduğunu anlattı, "Yüzde yüz Türk sermayeli milli bir şirket. Böyle olunca tüm ürettiği araçların hepsi Türk mühendisleri ve Türk işçilerinin tasarımı. AraçlarAvrupa standardındadır. Avrupa'ya ve dünyanın 4 bir yanına araç satıyoruz. Bu anlamda da ülkemize ciddi bir döviz sağlıyoruz. Gümüşhane halkı da Avrupa'nın bindiği aynı standarttaki otobüslerle seyahatini gerçekleştirecek. Otobüsümüzde engelli vatandaşlarımızı taşımasına uygun engelli rampaları ve engelli koltukları da var" dedi.

Konuşmaların ardından, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, otobüsleri sağlayan Güneş Otomotiv firmasının sahibi işadamı Yalçın Güneş'e, Güneş de Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'ya plaket verdi. Plaket töreninin ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Törene katılan davetli ve konuklar açılış kurdelesini birlikte keserek otobüslerin devir teslim işlemini tamamladı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09