banner333

banner309

Gümüşhane'de Mültecilere Kışlık Bot Dağıtılıyor

Gümüşhane'de SYDV tarafından Van depreminin ardından Gümüşhane'ye gelen Afgan mültecilere kışlık bot dağıtıldı.

Gümüşhane 28.12.2012, 08:52
Gümüşhane'de Mültecilere Kışlık Bot Dağıtılıyor
banner400
 Özel bir firma tarafından Vali Dr. Yusuf Mayda ve Vali Yardımcısı ve Vakıf Başkanı Cahit Karatepe'nin girişimleri ile temin edilen botların dağıtımı il merkezinde farklı mahallelerde ve Naim Ağaç Spor tesislerinde ikamet eden mültecilere tek tek elden teslim ediliyor.

Emniyet Müdürlüğü Yabancılar ve Pasaport Şube Müdürü Sühendan İzgi, Çocuk Şube Müdür Yardımcısı Komiser Emrah Bayrak, Vakıf Müdürü Fatih Uzel'in de içerisine olduğu ekip tarafından dağıtımı gerçekleştirilen botlar için beraberinde Afgan tercüman bulunduran heyet, teslim ettiği botları giydirerek ayaklarına olup olmadığını da kontrol ediyor.

Bot dağıtımı sırasında mültecilerin evlerine de giderek evde bir eksik olup olmadığını kontrol eden heyet, il merkezinde 21 ev ve Naim Ağaç tesislerinde barınanlarla birlikte toplam 32 aile ve 139 mülteciye birkaç gün içerisinde bot dağıtacak.

Vakıf Müdürü Fatih Uzel, bot dağıtımına önce Gümüşhane'de ikamet eden mültecilerden başladıklarını belirterek, Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı ve Vakıf Başkanı Cahit Karatepe'nin girişimleri ile özel bir firma tarafından gönderilen bin çift kışlık botun dağıtılacağını söyledi.

Gümüşhane'de ki fakir ve muhtaç ailelere de dağıtılacak botların ayrıca köy ve ilçelere de gönderileceğini dile getiren Uzel, bu tür çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Mültecilere daha önce kira, gıda ve yakacak yardımında bulunduklarını kaydeden Uzel, durumlarını daha çok düzeltmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48