banner333

banner309

Gümüşhane'de Mısır Eylemi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Hamdi Yıldırım, AB temsilcisinin önceki gün Mısır'a gitmesini ve Mursi ile görüşmesinin oldukça manidar olduğunu söyledi.

Gümüşhane 02.08.2013, 09:41
Gümüşhane'de Mısır Eylemi
banner400
 Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Hamdi Yıldırım, ABtemsilcisinin önceki gün Mısır'a gitmesini ve Mursi ile görüşmesinin oldukça manidar olduğunu söyledi.

Gümüşhane Anadolu Gençlik Derneği (AgdMısır'da gerçekleştirilen darbenin ardından yaşanan katliamı Zafer Meydanında düzenlenen programla protesto etti.

"AMERİKA SİSİ'NLE, ALLAH BİZİMLE"

İftarın ardından 'Seccade, Sefertası- Adeviyye Müdafası' adı altında gerçekleşen etkinlikte "Amerika Sisi'nle, Allah Bizimle!", "Adeviye'ye Selam, Direnişe Devam", "Mahzun Olma Adeviye Kardeşlerin Seninle", "Bir Musa Gelecek Sizi Bulacak", "ABDeğil, İslam Birliği" yazılı pankartlar açıldı. Çeşitli sloganların da atıldığı program Mısırlı Hafız Salah Muhammed'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

SP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, SP İl Başkanı Avukat Akın Demir,Agd Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel ve vatandaşların katıldığı etkinlikte dev ekranda Mısır ve Mursi ile ilgili slayt gösterileri de alanda bulunan parklarda oturan yüzlerce kişiye izlettirildi.

"BİZ HEPİMİZ ÜMMETİZ, İSLAM ÜMMETİ TEK BİR VÜCUT GİBİDİR"

Burada konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, Mısır'da yaşananlara tepki göstererek, "Mısırdaki Müslüman kardeşlerimizin uğradığı bu büyük zulmü telin etmek, onlara destek olmak ve onların dertleriyle dertlenmek için burada toplandık. Mısırlı kardeşlerimizin derdi bizim derdimizdir. Biz hepimiz ümmetiz. İslam ümmeti, tek bir vücut gibidir. Mısırda bir Müslüman kardeşimizin başına bir felaket gelse, o dertle bizim dertlenmemiz elbette ki üzerimize farzdır. Peygamberimiz bütün müminler tek bir vücut gibidir diye buyuruyor. O organlardan birisi rahatsız oluyorsa diğer organlarda rahatsız olur. Filistin'in, Keşmir'in, Doğu Türkistan'ın, Irak'ın, Suriye'nin, Bosna'nın, Çeçenistan'ın derdi bizim derdimizdir. Çünkü müminler kardeştir." dedi.

"KIVILCIM HER TARAFI SARMIŞTIR"

Mısır'da halkın yüzde 52 oyunu alan bir iktidarın gayri meşru bir şekilde yönetimden uzaklaştırılmasına karşın halkın barışçı bir direniş gösterdiğini belirten Yıldırım, "Allah'ın izniyle geldiği yere geri dönecektir. Adeviyye meydanında kardeşlerimizi katlediyorlar, ama kardeşlerimiz silaha sarılmıyorlar. Bu çok önemli bir şeydir. Onlar silaha sarsılmadıkları sürece Allah'ın izniyle ifrata veya tefrite gitmedikleri sürece bu mücadele zafere ulaşacaktır. Kıvılcım her tarafı sarmıştır. Türkiye'de biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Türkiyeli müminler olarak onlara desteğimiz belirtiyoruz, dualarımızı belirtiyoruz. Rabbimizin onların üzerinde oynanan bütün oyunları boşa çıkarması için dua ediyoruz. Oyun bozulacaktır." diye konuştu.

"BU DURUŞ DİKTATÖRLERİ DİZE GETİRECEKTİR"

AB temsilcisinin önceki gün Mısır'a gitmesini ve Mursi ile görüşmesinin oldukça manidar olduğuna vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi: "Avrupa Birliği temsilcisi hanımefendi Mısır'a gidiyor. Kendi kendine gitmiyor. Oraya bir takım global güçlerin temsilcisi olarak gidiyor. Bizzat Mursi ile görüştürülüyor. Mursi'ye teklifte bulunuyor ve 'meydanlardan halkı çek bizde seni serbest bırakalım' diyor. Bu ahlaksız teklife karşı Mursi kardeşimiz, 'meşruiyet geri gelene kadar asla meydanlardan terk olmayacaktır' diyor. İşte bu çok önemli bir noktadır. Bu tavizsiz duruş, bu İslamca duruş, bu yiğitçe duruş Allah'ın izniyle mısırdaki diktatörleri dize getirecektir. Ama onlar birkaç saldırı daha yapacaktır. Biz Siyonizm'in planlarını çok iyi biliyoruz. Siyonistler kolay kolay mısırdaki darbenin geri adım atmasını istemeyecekler. Ama eninde sonunda geri adım atacaklar. Çünkü bu bütün Müslümanların meselesi haline geliyor."

"DARBELERDEN EN ÇOK BİZ ÇEKTİK, SİSİ VE SİYONİZMİN SİNSİ PLANLARI GEÇERSİZ HALE GELECEK"

Darbelerden en çok çekenin kendileri olduğunu, partilerinin çok kez kapatıldığını dile getiren Yıldırım, "Ama dimdik ayaktayız. Allah'ın izniyle Mısır'daki kardeşlerimiz Adeviyye meydanını bir şehitler meydanına dönüştürdü. Her geçen gün sayıları artıyor. Allah'ın izniyle bu Kutsi mücadele, bu cihat sonunda zafere ulaşacak, Sisive Siyonizm'in sinsi planları geçersiz hale gelecektir." diye konuştu.

"İSLAM BİRLİĞİ OLSAYDI BU DARBE YAPILAMAZDI"

Mısır'da ki bu olayın bütün dünya Müslümanlarının meselesi haline geldiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Allah'ın izni ile İslam birliği kurulacak. Erbakan hocamızın hayal ettiği İslam Birleşmiş Milletleri olsaydı, bugün İslam aleminde bulunan mevcut iktidarlar İslam Birliğini kurmuş olsaydı, bugün Mısırdakiler bu darbeyi yapamazdı. Siz birlik olursanız, İslam Birliği olsaydı bugün Suriye bu hale düşmezdi. Eğer Milli Görüşçüler dinlenseydi, Erbakan hocamız dinlenseydi şu son. İslam ülkelerinin orduları kendi milletlerine karşı kullanılıyor."

Etkinliğe Teravih namazının ardından devam edilirken, okunan fetih suresinin ardından yapılan dua ile program sona erdi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11