banner333

banner309

Şahbenderler Semti Kayalardan Korunacak

Bir süre önce yerel basında dile getirilen Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler semtine yuvarlanarak tehlike oluşturan kayalar Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın girişimleriyle sorun olmaktan çıktı.

Gümüşhane 02.08.2013, 09:43
Şahbenderler Semti Kayalardan Korunacak
banner400
 Başkan Canlı bölgede yaptığı incelemeler sonrasında inşaat çalışmalarını yürüten müteahhitle görüşerek sorunun çözülmesini istedi.

Konuyla ilgili basında çıkan haberler sonrasında bölgede araştırma yaptıran Belediye Başkanı Mustafa Canlı bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmak için girişim başlattı. Üst kısımda devam eden inşaatlar nedeniyle kaya tehdidi altında kalan Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler semtinin şehrin en eski yerleşim yerlerinden olduğunu belirten Başkan Canlı, şehrin her yönden gelişmesini ancak vatandaşa zarar verecek durumların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sorunun çözülmesi için bölgede kamuya ait inşatları yapan şirketi ziyaret eden Başkan Canlı şirketin iş makineleri ile yapılan düzenlemeye refakat etti. Yapılan teraslama çalışması sonrasında bölgede kaya düşmesi tehlikesinin kalmadığını anlatan Başkan Canlı "Bir süre önce yerel basında karşımıza çıkan bir sorun olan kayalıkların vatandaşın evine çatısına zarar vermesi konusunu yerinde görmek için bahsedilen bölgeye ziyaretimizde hakikaten bir tehlikenin var olduğunu gördük. Belediye Başkanı olarak konuya duyarsız kalmamız mümkün olmazdı. Çünkü vatandaşımızın can ve mal güvenliği bizim birinci önceliğimizdir. Çalışma yapan şirketin yetkilileri ile görüştük. Onların kiraladığı iş makineleri ile kayaların düşmesine mani olacak düzenleme yapılmasını sağladık. Yapılan düzenleme ile vatandaşın mağduriyetinin sona erdirdiğimizi umuyoruz. Bizler yönetim olarak şehrimizin gelişmesini arzuluyoruz. Yeni binalar yapılsın ama alt yapı önlemleri alındıktan sonra çalışmaların yapılması gerekiyor diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:25
Güneş 05:06
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:32
Yatsı 21:06