banner333

banner309

Gümüşhane’de Mevlid-İ Nebi Etkinliği Düzenlenecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Gümüşhane’de Hz. Muhammed’le ilgili Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlenecek.

Gümüşhane 18.11.2018, 14:04 18.11.2018, 14:05
Gümüşhane’de Mevlid-İ Nebi Etkinliği Düzenlenecek
banner400

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Gümüşhane’de Hz. Muhammed’le ilgili Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından, Hz. Muhammed’in kutlu veladetiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

İslam ümmeti olarak çok hassas bir süreçten geçildiğinin belirtildiği açıklamada, dünyanın dört bir yanında Müslümanların feryat ve figanlarının arş-ı alayı titrettiği kaydedildi.

Açıklamada, “Hiç şüphesiz bu durum mana âleminde ‘Ümmetim, ümmetim!’ diyen Hz. Muhammed’i derinden hüzne boğmaktadır. Maalesef ona layık bir Ümmet olamadık, onun davasına ve mirasına sahip çıkamadık, bizlere bıraktığı emanetinin hakkını layıkıyla yerine getiremedik. Müslümanların, İslam ümmetinin, hatta tüm insanlığın Hazreti Muhammed’i tanımaya, anlamaya ihtiyacı vardır. O aziz önder her gün, her saat, her an gündemde olmalı, bilinmesi, tanınması için çaba sarf edilmelidir. Dünya Müslümanlarının izzeti ve kurtuluşu, Hz. Muhammed’in yoluna sımsıkı yapışmak ve aralarında İslam kardeşliğini bir daha tesis etmektir.” denildi.

Bir Mevlid Kandili’ne daha erişmenin mutluluğu içinde olunduğunun bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Aziz rehberimizin, Resul-i Ekrem’in mübarek viladetinin yıldönümü münasebetiyle tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, Peygamberimizin kurtuluşa götüren yolunun insanlığın ihyasına ve inşasına yön vermesi için verilen çabaların hedefine ulaşmasını Allah’tan diliyoruz. Bütün Müslümanlara bugün vesilesi ile bol bol bol dua etmelerini ve böylesi şerefli bir Peygamberin ümmetinden olma lütfunda bulunduğu için Yüce Allah’a çokça şükretmelerini tavsiye ediyoruz. Bu vesile ile de Peygamber Sevdalıları Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği olarak, 19 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) konulu Mevlid-i Nebi etkinliği düzenleyeceğiz. Bu çerçevede; tüm çalışmalarımızı tamamladık. Esnafımıza ve evlere Peygamberimizin 40 hadisini içeren kitapçıklarımızı hediye ederek etkinliğimize davet ettik.”

Peygamber Sevdalıları Vakfı bütün Gümüşhaneliler, gerçekleştirilecek Mevlid-i Nebi etkinliğine davet ediyor.

Yorumlar (1)
abdullah 5 yıl önce
inşaAllah ailece katilacagiz
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38