banner333

banner309

Gümüşhane'de Mekke'nin Fethi Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi Mekke’nin fethinin 1382.yılı nedeniyle Kur’an Ziyafeti ve konferans programı düzenledi.

Gümüşhane 31.12.2012, 09:57
Gümüşhane'de Mekke'nin Fethi Kutlandı
banner400
 Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Mustafa Canlı, GümüşhaneÜniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Saadet Partisi İl Başkanı Avukat Akın Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’anı Kerim okunmasıyla başlayan programda sinevizyon gösterisinin ardından konuklarına selamlama konuşması yapan AGD
Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke’nin fethinin özellikle genç nesle her yıl tekrar hatırlatmanın önemine inandıklarını söyledi.

AGD olarak Mekke’nin fethini Türkiye’nin 81 ili ve 210 ilçesinde kutladıklarını kaydeden AGD Bölge Başkanı Ahmet Yakuphan ise Mekke’nin fethi ile yeryüzünün renginin değiştirilerek insanların karanlıktan aydınlığa çıkmasının sağlandığını söyledi.

Dernek üyesi İzzet Demir’in şiir okuması ve Mekke ezgisinin sinevizyon gösterisi olarak sunulmasının ardından Mecidiyeköy Cami İmamı Kurra Hafız Ali Derman ve Kemaliye Camii imamı Hafız Ahmet Demir Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu bölümün ardından söz alan Bayburt
Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Nevzat Aydın, Mekke'nin Fethi konusunda konferans verdi.

Mekke’nin fethinin sadece İslam tarihinde değil insanlık tarihinde bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Aydın, Mekke’nin fethinin kendinden sonra nice fetihleri hazırladığını dile getirdi. Mekke’nin fethinin İslam tarihinin altın sayfalarında kalmaması gerektiğini, fetih nesli için günümüzde tanıtılması gerektiğini ifade eden Aydın, “Kainatın merkezinde dünya dünyanın merkezinde insan vardır. Allah insanı başıboş bırakmamıştır. Mekke’nin fethi, fetih ve kuvvet ahlakını öğretmiştir. Yeni neslin bu ahlaka ihtiyacı var. Nimetsiz, külfetsiz fetih olsaydı Allah Peygamberine verirdi onu. Mekke kutsal bir şehir, şehirlerin anası ve insanlığın merkezidir. Mekke’nin fethi, fetihlerin anasıdır.” dedi.

Aydın, konuşmasının geri kalan bölümünde fetih kavramı üzerinde durdu
.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46