banner333

banner309

Minik Bebeği, Uçak Ambulans Hastaneye Yetiştirdi

Gümüşhane'de tedavi gören 7 aylık down sendromlu ve kalp hastası minik bebek uçak ambulansla Kayseri'ye sevk edildi.

Kelkit 31.12.2012, 10:01
Minik Bebeği, Uçak Ambulans Hastaneye Yetiştirdi
banner400
 Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki Devlet Hastanesine şiddetli öksürük ve solunum sıkıntısı ile başvuran down sendromlu ve konjenital kalp hastalığı bulanan 7 aylık minik Ravzanur'u muayene eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hülya Şeker, ilk tedavi ve müdahalenin ardından çocuk yoğun bakım ünitesinde yer bulunan 3. basamak bir hastaneye sevkine karar verdi.

Gümüşhane 112 Komuta Kontrol Merkezinin arayışları sonucunda uygun yer Kayseri Elif Mehmet Tercan Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bulundu. Hastanenin uzak oluşu ve Ravzanur A.'nın genel durumunun kötü olmasından dolayı karayoluyla sevkinin olumsuzluk oluşturacağı kanaati ile hasta Kayseri Komuta Kontrol Merkezi ve Sağlık Bakanlığı Hava Operasyon Merkezi koordinasyonuyla gerçekleşen faaliyetle Kelkit Devlet Hastanesi bünyesindeki B1 tip 112 istasyonu ekipleri tarafından ambulans ile ambulans uçağın inebileceği Erzincan Havaalanına götürülerek emniyetli bir şekilde hava ambulans ile sevk edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta dönüşüm programı kapsamında acil vakalara en etkin ve kısa sürede ulaşılabilmesi sağlamanın yanında hasta sevklerini hızlı, güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için hava ambulans servisinin kurulduğunu belirterek, Gümüşhane'den bugüne kadar 25 hastanın helikopter, 4 hastanın ise uçak ambulans hizmetinden yaralanarak kısa zamanda ve güvenli bir şekilde sevk edildiğini söyledi. 



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37