banner333

banner309

Gümüşhane'de İlk Yardım Kursu Verilecek

Gümüşhane'de ilk yardım kursu verileceği bildirildi."Temel İlk Yardım Sertifikası" alması gerektiğini belirtti.

Gümüşhane 24.12.2012, 11:51
Gümüşhane'de İlk Yardım Kursu Verilecek
banner400
 Sağlık Müdürü Emre Boşnak, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın İlk Yardım Yönetmeliği gereğince tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her 20 personelden 1 kişi, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan 10 personelden 1 kişinin

"Temel İlk Yardım Sertifikası" alması gerektiğini belirtti.

Kursun vatandaşlara, tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki personele yönelik olduğunu, 2 ve 5 gün süreli kursların ücrete tabi ve Sağlık Bakanlığı eğitmen sertifikasına sahip eğitimciler tarafından verileceğini kaydeden Boşnak, şöyle devam etti:

"İlk yardım ile amacımız, şahsın hayati tehlikesi varsa onu ortadan kaldırmak, yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirmek ve hastanın daha da kötüleşmesini önlemektir. Zamanında basit ve etkili bir temel ilk yardımla hastanın ya da yaralının hayatı kurtulabilir. Ama ilk yardım uygulamasına başlamadan önce zaman kaybetmeden 112 acil aranarak yardım çağrılmalıdır."

İş ve trafik kazalarında ilk yardım uygulamasından önce olay yerinin güvenliğinin sağlanması gerektiğinin ifade eden Boşnak, şunları kaydetti:

"Kaza anında soğukkanlı olun ve kazazedeyi yatıştırmak için elinizden geleni yapın. Hemen 112'yi arayıp yardım isteyin. Sırt ya da bel omurları örselenmiş bir yaralı varsa uzman sağlık personeli gelinceye kadar kesinlikle hareket ettirmeyin. Hareket etmesinde sakınca yoksa yaralıyı rahat edeceği biçimde yatırın ve sıcak tutun. Bu gibi durumlarda ilk yapılacak şey, yaralının solunumunun ve kan dolaşımının kesintiye uğramasını engellemektir."

Boşnak, ilk yardım kursunun öncelikle sağlık personeline verilmeye başlandığını, diğer kamu kurum ve kuruluşlara da Aralık ayı sonuna kadar kurs verileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11