banner333

banner309

Gümüşhane'de Elma Bahçelerinde Entegre Mücadele Yöntemi

Gümüşhane İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, “Elmada Entegre Mücadele” konulu eğitim toplantısı, İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Gümüşhane 06.03.2014, 11:19 06.03.2014, 11:20
Gümüşhane'de Elma Bahçelerinde Entegre Mücadele Yöntemi
banner400
 Eğitim toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, İl Müdür Yardımcısı Bülent Turan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Kelkit İlçe Müdürü Hüsamettin Meral, Şiran İlçe Müdürü Kurtuluş Halep, Kürtün İlçe Müdürü Ömer Ünlü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Karakoç, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necmettin Aygün, İl merkezi ve İlçelerden gelen elma üreticileri ve konuyla ilgili teknik personel katıldı.

Gümüşhane İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, yaptığı açılış konuşmasında; Elma bahçelerinin ana zararlısı ve ana hastalığı dışında diğer birçok hastalık ve zararlı elma ağaçlarının gövde, dal, sürgün, yaprak, çiçek ve meyvelerine saldırarak önemli zararlar vermektedir. Entegre mücadele iyi tarım uygulamalarının temelini oluşturmakta, bununla birlikte mücadele esnasında takip edilecek yol ve özellikle kültürel önlemlere dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca, entegre mücadelenin ilke, hedef ve prensipleri, Gümüşhane’de elma entegre mücadele çalışmaları ve 2014 programı, hastalık ve zararlılar ve bunlarla mücadele yöntemleri ile tahmin ve erken uyarı çalışmaları konularında sunum yapıldı. Merkez, Şiran, Torul ve Kelkit ilçelerinde entegre mücadele proje kapsamında olan bahçe sahiplerinin sorun ve önerileri görüşüldü. Toplantı sonunda üreticilere; proje kapsamında temin edilen yüksek dal budama makası, bordo bulamacı ve selektif bir dağıtımı yapıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39