banner333

banner309

Gümüşhane'de Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anıldı

Gümüşhane’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Gümüşhane 19.03.2014, 10:15 19.03.2014, 10:16
Gümüşhane'de Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anıldı
banner400

 Gümüşhane’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.



Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan program kapsamında Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneği ziyaret edildi.



Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlik ise Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi.



Okul Müdürü Abdulhaki Tural’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Jandarma Binbaşı Kamil Erdoğan'da bir sunum ve konuşma gerçekleştirdi.



Program nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo, şiir dinletisi ve “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu.



“18 MART GEREK TÜRKİYE GEREKSE DÜNYA TARİHİ AÇISINDAN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”



Programda konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, 18 Mart tarihinin gerek Türkiye tarihi gerekse dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.



Teknoloji ve silah üstünlüğü ile bir ülkenin zapt edilip, ele geçirilemeyeceği, topyekün bir millet savunmasıyla tüm dünyaya ilan edildiğini kaydeden Vali Mayda, “Anneler yavrularını, kadınlarımız eşlerini, çocuklar babalarını çekinmeden savaşa göndermişler ve bir destan ortaya çıkmıştır. Ebediyete intikal eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.



Programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 21.Dönem Milletvekili Bedri Yaşar, Vali Yardımcıları Cahit Karatepe, Meral Uçar, Cumhuriyet Başsvacısı Mehmet Karademir, Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.




Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57