banner333

banner309

Gümüşhane Zigana Kayak Tesislerine Milli Kayakçı Muzaffer Demirhan Adı Verilmelidir!

Maalesef kentte ne bir önemli cadde ne bir park ve nede herhangi bir okula tesise isimlerinin verilmeyişi çok büyük vefasızlık haksızlık kent adına büyük bir eksikliktir.

Gümüşhane 29.08.2020, 11:26 29.08.2020, 11:48
Gümüşhane Zigana Kayak Tesislerine Milli Kayakçı Muzaffer Demirhan Adı Verilmelidir!
banner400

Gümüşhane’nin en önemli simge isimlerinden biri olan milli kayakçı Muzaffer Demirhan Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin yıllarca gururu olmuş imkansızlıklara rağmen Türk'ün adını dünyaya duyurmuştur.

Gümüşhane şartlarına uygun spor olan Kayakçılık o yıllarda ilin ve ülkenin tek gündem maddesidir.Şehrin doğası ve arazi şartlarına uygun o şartların yükselen zirve ismidir.

Gümüşhane’ye has adeta o floraya uygun ender yetişen çiçeğimiz gibi Gümüşhane’de doğmuş yetişmiş kuşburnu pestil kadar şehrin tanıtılmasına vesile olmuştur.

Bu kayası iklimi kışı sert yiğit ve Mert bir insan olarak hatıralarımızda iz bırakmış anılmayı hatırlanmayı ölümsüzleştirilmeyi çoktan hak etmiştir. Onun kayak gösterilerini izlemek için o anı kaçırmamak adına dikkatle takip eder izlerdik. Oğlu Mümtaz Demirhanda aynı sporu yaparak milli sporcu olmuş ve hakka yürümüşlerdir.

Maalesef isimleri Zigana kayak tesislerinde sadece iki piste verilmiştir onların adları Zigana kayak tesislerinin tümüne verilmeyi çoktan hak etmişlerdir.

Maalesef kentte ne bir önemli cadde ne bir park ve nede herhangi bir okula tesise isimlerinin verilmeyişi çok büyük vefasızlık haksızlık kent adına büyük bir eksikliktir. Bu eksikliğin siyaset bürokrat ve

Gümüşhaneliler tarafından ısrarla takip edilmesi onlara ve kente karşı boynumuzun borcudur.

Değerlerine vefa göstermeyene yarın kimse vefa göstermez.

Kaynak: www.haberalp.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39