banner333

banner309

Gümüşhane Üretiyor

Gümüşhane’nin tarım dosyasına bakıldığında bereketli vadilerden çeşitli tarım ürünlerini bol şekilde elde edilebileceği görülecektir.

Gümüşhane 24.03.2021, 23:25 24.03.2021, 22:54
Gümüşhane Üretiyor
banner400

Gümüşhane’nin tarım dosyasına bakıldığında bereketli vadilerden çeşitli tarım ürünlerini bol şekilde elde edilebileceği görülecektir.

Bugüne bakıldığında özellikle pestil köme üretimine dayalı şehir ekonomisi, madenlerle de destekleniyor. Oysa yıllarca ifade edilen gerçek ise tarımın çok daha nitelikli olarak ele alınıp tarımsal ürünlerin öne çekilmesi ve de gün yüzüne çıkarılmasıydı.

Kelkit – Şiran- Köse üçgenindeki bereketli vadi, bir tarım üssü olarak kabul edildiğinde Gümüşhane’nin böylesine bir güce sahip olduğu zaten yadsınamaz. Oysa bilinen en önemli parantez de tarımın da tıpkı diğer üretim dalları gibi bilimsel ve teknolojik ekipmanlarla desteklenmek zorunluluğudur.

Bu gerçeklerden hareketle Gümüşhane’nin göz ardı etmemesi gereken bir diğer tarımsal ürünü de patates. Gündoğumu Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Şiran ilçesinde patates üretimine ilişkin ciddi çalışma bile yapıldı. Bu çalışma sonunda 1000 ton dolayında patates üretimi sağlanırken ne yazık ki süreç devam ettirilemedi. Üretim deki destek ve ilgi bu verimli hasattan sonra geri çekilince dolayısıyla tonaj düşüklüğü bile yaşandığı dile getirildi.

Türkiye’nin en önde gelen patates yetiştirme sahası olan Orta Anadolu Bölgesiyle yarışacak patates üretiminin de Gümüşhane’nin de söz sahibi olabileceğini dile getiren kaynaklar her zaman olduğu gibi bu gerçeğin göz ardı edilerek bu konuya da ilgililerin, yetkililerin duyarsız kalmasından şikayet ediyorlar.

GÜNDOĞUMU

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37