banner333

banner309

Gümüşhane Şehrengizi Çıktı

Öğretmen yazar Niyazi Karabulut tarafından hazırlanan Gümüşhane Şehrengiz’i adlı eser çıktı.

Gümüşhane 01.04.2014, 10:12 01.04.2014, 10:13
Gümüşhane Şehrengizi Çıktı
banner400
 Kitabın yazarı Karabulut tarafından Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’ya sunulan Gümüşhane Şehrengizi 176 sayfa olarak basıldı.

Niyazi Karabulut, içinde fotoğraflarla birlikte yazı ve şiirlerle zenginleştirilen sayfalarında albümden öte bir çalışma olarak, Gümüşhane’nin kültür hayatına katkı sağlayacağını umduğunu söylediği kitabın önsözünü edebiyat öğretmeni Abdulkadir Avcı yazdı.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda kitap ile ilgili yaptığı açıklamada,  İlimiz kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağını düşündüğüm ve sabırlı bir çalışmanın ürünü olan,” Gümüşhane Şehrengizi “ adlı eseri hazırlayan Niyazi Karabulut’u bu özverili çalışmasından dolayı kutluyorum. Şehrengizler genelde söz konusu ettikleri yerlerin doğal ve mimarî özellikleri ile sosyal yaşantısına ışık tutacak bilgiler içerir. Bu bilgiler doğrudan tarihî belge olarak kabul edilmeseler bile çoğu zaman tarihe yardımcı, bazen da tarihî belgenin olmadığı yerde tarihî belge hüviyeti kazanırlar. Gümüşhane İpek yolunun geçiş noktasında ve ticaret yolları üzerinde olması dolayısıyla tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve kültürel zenginliklerini geçmişten günümüze taşımış önemli şehirlerimizdendir. Hazırlanan bu eserde şehir yaşamın her boyutuyla ilgili izleri görebiliyoruz. Eserin halkımıza fayda sağlayacağını ümit ediyor, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51