banner333

banner309

Gümüşhane şehidini uğurladı

Kuzey Irak’ta yürütülen operasyon sırasında 22 Aralık tarihinde sızma girişimi yapan bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen temas neticesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı memleketi Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Gümüşhane 27.12.2023, 15:02
banner400

Karnında evladını taşıdığı 4 aylık eşinin tabutuna sarılan Seda Yazıcı, “Evladımızı göremeden gittin. Niye bizi bırakıp gittin?” diyerek ağıtlar yaktı.

Cenazesi dün askeri uçakla Hakkari’den Trabzon’a buradan da karayolu ile baba ocağı Şiran ilçesine getirilen şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı için bugün ilçe merkezindeki pazar yerinde cenaze namazı kılındı. 

İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün kıldırdığı cenaze namazı öncesinde şehit eşi Seda Yazıcı eşinin tabutuna sarılarak vedalaştı. Gözyaşları içerisinde ağıtlar yakan acılı eş “Evladımızı göremeden gittin. Niye bizi bırakıp gittin?” diyerek ağıtlar yaktı.

Babası 2005 yılında vefat eden ve 10 kardeşi olan şehidin annesi Miyase Yazıcı da oğlunun tabutu başında gelinini teskin etmeye çalışırken, cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Av. Doç.Dr. Safa Koçoğlu, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Amasya Valisi hemşehrimiz Yılmaz Doruk, milletvekilleri Av. Celalettin Köse, Musa Küçük, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Şiran Kaymakam Mehmet Alperen Başkapan, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral İsmail Yayan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, İl Emniyet Müdürü Taner Cömert, tüm ilçe ve belde belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehidin yakınları ile ilçe halkı katıldı. 

Pazar yerinde kılınan cenaze namazının ardından şehidimizin cenazesi top aracına bindirilerek bando eşliğinde tekbirlerle birlikte toprağa verilmek üzere Telme köyüne götürüldü.

Telme köyünde de namaza katılamayanlar için yeniden cenaze namazı kılınan şehidimiz özgeçmişi okunduktan sonra buradaki mezarlıkta gözyaşları içinde toprağa verildi. Defin işleminin ardından alanda bulunan tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Vali Alper Tanrısever, cenaze namazının ardından şehidimizin eşi ve annesine Türk bayrağını öperek teslim etti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52