banner333

banner309

Gümüşhane Sanata Doydu

Gümüşhane’nin en büyük kültür-sanat etkinliği olan Süleymaniye Sanat günleri üç gün süren programla Gümüşhanelilere sanat ziyafeti verdi.

Gümüşhane 09.08.2018, 23:28
Gümüşhane Sanata Doydu
banner400

Gümüşhane Sinema ve Edebiyat Kulübü ile Gümüşhane Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği programda; söyleşiden belgesele, fotoğraf gösteriminden kısa filme kadar birçok etkinlik yer aldı. Üç gün süren programa Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Emre Aslan, Gümüşhane Üniversitesi Araştırma Görevlisi Said Tuğcu ve araştırmacı gazeteci Güngör Üçüncüoğlu konuk olarak katıldılar. Ayrıca programda Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesinin belgesel gösterimleriyle birlikte, Gümüşhane Amatör Fotoğrafçıları Birliği’nin çektiği fotoğraflarında gösterimi yapıldı.  Program organizatörü Zeynel Gündüz yaptığı açıklamada; şehrimiz için bir ilk olan Süleymaniye Sanat Günleri’nin daha fazla ilgiyi hak ettiğini belirterek özellikle Gümüşhane de yazarım diyen herkesin bu organizasyona sahip çıkması gerektiğini aktardı. Üç gün boyunca süren etkinliğe hiçbir yazarın katılmamasını üzüntüyle karşıladıklarını vurgulayan Zeynel Gündüz, programı oluştururken birçok yazara gittiklerini, fikir aldıklarını ve hedeflerini aktardıklarını söyledi. Süleymaniye Sanat Günleri’nin asıl hedeflerinden bir tanesinin de Gümüşhaneli yazarları uluslararası boyuta taşımak olduğunu anlatan Gündüz, maalesef akademik boyutta destek alamadıklarını belirtti. Programın ilk defa üç gün boyunca gerçekleştirildiğinin altını çizen Zeynel Gündüz, bunu yapmalarının tek nedeninin de farkındalık yaratmak olduğunu açıkladı. Bu süreçte özellikle Gümüşhane Belediyesi Özel Kalem müdürü Mustafa Demir’den büyük destek gördüklerini aktaran Gündüz, bir sonraki programın Kurban Bayramı’ndan hemen sonra yapılacağını da sözlerine ekledi. 

Gündüz ayrıca, programın başından beri destekçisi olan ve hiçbir isteklerini geri çevirmeyen  Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e, verdiği ekipman desteği ve özverisiyle büyük gayret gösteren Gümüşhane Belediye özel kalem müdürü Mustafa Demir’e ve katkılarından dolayı da Ali Kömürcü ile Oğuzhan Odabaş’a teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45