banner333

banner309

Gümüşhane Kültür Merkezinde “Okuma Kültürü” konferansı düzenlendi.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Gümüşhane Kültür Merkezinde “Okuma Kültürü” konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhane 12.04.2017, 19:42
Gümüşhane Kültür Merkezinde “Okuma Kültürü” konferansı düzenlendi.
banner400

Okuma Kültürü” Konferansı

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Gümüşhane Kültür Merkezinde “Okuma Kültürü” konulu konferans düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Uslucan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrencilerin yanı sıra Gümüşhane Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Maarif Müfettişleri Başkanı Özcan Kol, okul müdürü, yöneticileri ve öğretmenleri ile davetliler katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Fikret Uslucan’ın öz geçmişinin okunmasıyla başlayan konferans, büyük beğeni aldı.

Konferansın sonunda Uslucan’a plaketini Gümüşhane Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek takdim etti. Milli Eğitim Bakanlığının hizmet içi eğitim seminerlerinde “Yazar Eğitmenliği, Yaratıcı Yazarlık ve Okuma Kültürü” dersleri de veren Yrd. Doç. Dr. Fikret Uslucan, bütün metinlerin aslında insanı anlattığını vurgulayarak eşsüremli okuma ve tersten okuma kavramları üzerinde durdu.

Konferansa dair görüşlerini paylaşan Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Köksal Duman, konferansın öğrenciler tarafından çok beğenildiğini ve verimli olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Fikret Uslucan’ın alanındaki bilgi ve deneyimini öğrencilere aktardığını ve kendine has üslubuyla da öğrencilerde bir hayranlık uyandırdığını belirtti. Nasıl bir okuma kültürüne sahip olunması gerektiği konusundaki farklı yaklaşımıyla öğrencilere yol gösteren Fikret Uslucan’ı ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyerek benzer çalışmaları imkân buldukça düzenlemeye çalışacaklarını belirtti. Üniversitelerle böylesi bağlar kurulmasının geleceğin sosyal bilimcilerini yetiştirme misyonunda olan Sosyal Bilimler Liseleri adına önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38