banner333

banner309

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde "İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif” isimli program düzenlendi. 

İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 96. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle Gümüşhane Kültür Merkezi’nde "İstiklâl ve İstikbal Şairi Mehmet Akif” temalı program düzenlendi. 

Gümüşhane 14.03.2017, 00:10
Gümüşhane Kültür Merkezi’nde "İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif” isimli program düzenlendi. 
banner400

İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 96. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle Gümüşhane Kültür Merkezi’nde "İstiklâl ve İstikbal Şairi Mehmet Akif” temalı program düzenlendi. 

Gümüşhane Valiliğimiz adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 96. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programına Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemiyle ilgili bir sunum gerçekleştiren Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğretmeni Abdulkadir Koç, İstiklal Marşı’nın Türk kimliğinin ve şahsiyetinin muhkem bir kalesi olarak her okunduğunda Türk istiklal ve istikbaline inancın gür sesi olageldiğini, Mehmet Akif’in de iyi bir şair olmasının yanında iyi bir düzyazı ustası ve makale yazarı olduğunu söyledi.

Mehmet Akif'in 63 yıllık ömrünü bir milli kahraman olarak millet ve memleket için bir şeyler yapma gayretiyle geçirdiğini kaydeden Abdulkadir Koç, "Onu ve eserlerini bilip tanımak kendi ruhumuzu bulmak, kendi öz sesimizi duymak ve dirilişe bir kapı aralamak demektir. Akif ve şiirleri işgal görmemiş vatan toprağıdır. Ve ancak onda istikbal ve istiklali bulabileceğiz.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale şehitlerine”, “Bülbül”, “Yâ Râb Bu Uğursuz Gecenin Yok Mu Sabâhı?”, “Tükürün” şiirlerinin dramatize edildiği programda, şairin hayatı da şiirsel anlatımla anlatıldı. Öğrenciler tarafından sahnelenen Mehmet Akif Ersoy oratoryosu ile son bulan programın ardından sahneye çıkarak emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Sayın Valimiz, çocuklarımızı Mehmet Akif Ersoy’un ve ecdadımızın kökleri ile yetiştirmemiz gerektiğini belirterek, “Ama bu çocukları aynı zamanda nano teknolojiyi bilen, giyilebilir teknolojiyi bilen, nesnelerin internetini bilen, dünyanın bütün teknolojilerine hakim, yabancı dile hakim, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2023 vizyonuna yaraşır ve yakışır bir şekilde emin adımlarla geleceğe taşıyacak, ilimle, fenle ve teknoloji ile de yetiştireceğiz. Bugün burada ifade edilen son derece önemli değerlerimizle birlikte o bahsetmiş olduğunuz, hem Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesi dediği, hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonu olarak koyduğu değerlere de sahip bir genç nesille emin adımlarla ilerleyeceğiz. Tebrik ediyorum hepinizi, sınavlarınızda da başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Programın ardından Sayın Valimiz ve diğer davetliler, Kültür Merkezi’nin fuaye alanında açılan resim sergisini gezdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52