banner333

banner309

Kürtün'de "Minik Kalplere Büyük Umutlar 2" projesi gerçekleşti

İstanbul Işık Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü, Minik Kalplere Büyük Umutlar 2 projesini Kürtün ilçemize bağlı Özkürtün Beldesi Süme Mahallesi İlk ve Ortaokulu’nda hayata geçirdi.

Kürtün 14.03.2017, 00:13
Kürtün'de "Minik Kalplere Büyük Umutlar 2" projesi gerçekleşti
banner400

İstanbul Işık Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü, Minik Kalplere Büyük Umutlar 2 projesini Kürtün ilçemize bağlı Özkürtün Beldesi Süme Mahallesi İlk ve Ortaokulu’nda hayata geçirdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü okula gelen kulüp üyesi toplam 35 öğrencinin katıldığı çalışma kapsamında öğrenciler okulun sınıflarını boyadılar ve çeşitli tadilat işlerini yaptılar.

Tadilat işlerinin tamamlanmasının ardından bugün okul bahçesinde düzenlenen törene Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut, projeye maddi destek sağlayan işadamı Aytekin Karahan, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, devletin kamu hizmetlerini ve büyük yatırımları yerine getirirken her alana yetişemediğini dile getirerek, “Siz değerli kardeşlerimiz gibi sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar, gönüllü kuruluşlar, bizim eksiklerimizi tamamlamaya gayret ediyorlar. Bu hakikaten çok büyük takdire şayan bir iştir. Böyle güzel bir amaca vesile olmak, belki de hayatlarında hiç unutamayacakları güzel bir hatıra olacak. Bu konuda ne söylesek azdır. Buna benzer etkinlikleri Gümüşhane Üniversitesi’nden de bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Devletin bir takım temel görevleri olduğunu hatırlatan Sayın Valimiz, “Devlet eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, temel altyapı, asayiş, güvenlik gibi konularda vatandaşlardan topladığı vergilerle bu görevleri yapmak zorunda. Devlet bu görevlerini yaparken ülkenin her kesimine, 81 vilayetine eşit ve adaletli şekilde bu hizmetlerini götürmek zorunda. Dünyanın her yerinde bu iş böyle.  Devletler, devlet organizması özellikle toplamış oldukları vergilerle bu hizmetleri yerine getirir. Devletin tarafsız bir şekilde kamu hizmetlerini yerine getirmesi çok önemli.” dedi.

Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş ise yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederek, böyle bir hizmetin maddi karşılığının olamayacağını söyledi.

Böyle bir hizmetin karşılığının vatan sevgisi, millet sevgisi ve bayrak sevgisi olduğunu ifade eden Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş “Geçmişte Gümüşhane’mizden göçün başta gelen nedenlerinden bir tanesi de eğitimin yetersizliğiydi. Buna sağlık ve ulaşımı da ekleyebiliriz. Allah’a şükürler olsun bugün çok iyi noktaya geldik. Yıllar önce yapılan Gümüşhane-Tirebolu Karayolu bugün yetersiz kalıyor. Bu nedenle genişletme çalışması ile ilgili proje çalışmamız tamamlandı. Tirebolu’dan Kürtün’e kadar 40 tane tünel yapacağız. Bunların toplam uzunluğu 20 kilometre olacak. Virajlar kalkacak, mesafe de yarım saat kısalacak. Bütün bunlar devletimizin gönderdiği ödeneklerle yapılıyor. Tüm bu çalışmalarımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız içindir. Bizlerden sonra onlar yönetime gelecekler. Vali olacaklar, milletvekili olacaklar, yönetici olacaklar. Devletimiz her imkanı sağlıyor, çocuklarımız da daha çok çalışacaklar. Daha güçlü olacağız ki, hiç kimde dönüp ülkemize yan bakamayacaktır. Üniversiteli öğrenci kardeşlerimizin yapmış olduğu bu hizmeti çok önemsiyorum, kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise üniversitelerin tek amacının çocuklarımızın, gençlerimizin kazandıkları alanlarla ilgili eğitim-öğretim olmadığını vurgulayarak, “Kazandıkları alanlarla ilgili eğitim-öğretim dışında üniversiteler gençleri hayata hazırlar. Işık Üniversitesi’nin gönülleri birbirinden güzel, kendileri güzel değerli öğrencileri, bizlerin gönüllerine dokundular. Yaşıtları zamanlarını eğlencelerle geçirirken, kalktılar dört aylık bir proje kapsamında Gümüşhane’mize gelerek bir okulumuzun ihtiyaçlarını giderme gayreti içerisinde oldular. Her birini ayrı ayrı kutluyorum. Ben inanıyorum ki, bu gençlerimiz kendi alanlarında çok başarılı, gelecekte de başarılı olacaklar. Sosyal sorumluluk projeleri bir taraftan gençlerimizin üretken olmalarını, diğer taraftan topluma fayda sağlayacak projelere yol açar. Bir diğer taraftan da başarılarına katkı sağlar. Bu gençlerimizin bir katkısı da burada bulunan minik yavrularımıza olacaktır. Şu proje ile minik yavrularımıza model oldular. Gelecekte abi ve ablaları gibi bu minik yavrularımız da bu anı hatırlayacak, onlar da sosyal projelerde görev alacaklardır.

Yapılan konuşmaların ardından Sayın Valimiz ve beraberindekiler, tadilatı tamamlanan okulun açılış kurdelesini keserek, sınıfları incelediler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38