banner333

banner309

Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yeni başkanı Arzu Ay oldu

Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi 4. seçimli olağan genel kurulu yapıldı. 5 adayın yarıştığı genel kurulda Karşıyaka Mahallesi muhtarı Arzu Ay Kadın Meclisi Başkanı oldu.

Gümüşhane 12.12.2022, 08:57
Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yeni başkanı Arzu Ay oldu
banner400

Gümüşhane Belediyesi Başkanlığı’nın 4. Katında bulunan nikâh salonunda gerçekleştirilen genel kurula Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay ve Kadın Meclisi Genel Kurul üyeleri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan genel kurulda Kent Konseyi Kadın Meclisinin kadınların topluma ve yönetime katılabilmesi için kurulmuş çok değerli bir yapı olduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, “Kadınlarımıza hizmet etmek için burada bir araya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz çok kıymetli genel kurul üyelerimizin arasından seçilecek olan kadın meclis başkanımız ve yürütme kurulu üyelerimizin Kent Konseyimize, toplumumuza ve şehrimize hayırlı hizmetler yapmalarını diliyorum” dedi.  

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 5 adayın başkan olmak için yarıştığı seçimli genel kurulda 59 genel kurul üyesinin 35’inin oyunu alan Karşıyaka Mahallesi muhtarı Arzu Ay Kent Konseyi Kadın Meclisinin yeni başkanı oldu. Diğer adaylardan Dilek Tokmak 5, Arife Eleman 5, Seviye Turhan 12, Sibel Kandaz Olgun ise 2 oy aldı. 

Başkanlık seçiminin ardından Yürütme Kurulu seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucunda Yürütme Kuruluna Nermin Dabağ, Hamiyet Acet, Asuman Dabağ, Türkan Günday, Derya Ezber, Pamuk Okur, Aylin Çakır, Çiğdem Aydın, Nesrin Kadakal, Vildan Çelik, Hacer Özçubukçu, Işılay Karabiber, Emine Keleş ve Handan Çelik seçildi. 

Gerçekleştirilen seçimli genel kurulda Kadın Meclisi Başkanı seçilen Arzu Ay, “İnsanın kendisiyle yarışması çok önemli. Ne kadar insan sana oy verir destek verirse yaşadığın hayat içerisinde o kadar başarılı oluyorsun demektir. Yaptığın işlerle ses duyurduğun ve güzel işler yaptığın anlamına geliyor bir o kadar da sorumluluğumuz da artıyor. Birçok kişinin isteği, sıkıntısı, Gümüşhane içerisinde kültür sanat konusunda sıkıntılar var. Elbette ki Gümüşhane’nin güzelleşmesi için kadın elinin, kadın birliğinin ve kadınların omuz omuza vermesinin çok önemi var. Biz de bunu başardık. Oy veren vermeyen, cesaret gösterip de aday olan herkese teşekkür ediyorum. Kadın olarak biz varız dedik, eski Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay ve çalışma grubuna teşekkür ediyorum. Bugünkü genel kurulu güzel bir şekilde yürüten başkanımız Rüstem Demirağ’a çok teşekkür ediyorum. Katılım çok yoğundu bu da insanların Gümüşhane’de bir ses olması gerektiğini gösteriyor” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09