banner333

banner309

Gümüşhane İl Özel İdaresi Süt Toplama Aracını Teslim Etti

Gümüşhane İl Özel İdaresi, ildeki süt toplama sorununa büyük katkı sağlayacak olan süt toplama aracını Gümüşhane Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teslim etti.

Gümüşhane 06.03.2014, 13:19 06.03.2014, 13:21
Gümüşhane İl Özel İdaresi Süt Toplama Aracını Teslim Etti
banner400

 İl Özel İdaresinde düzenlenen ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve meclis üyelerinin katıldığı törenle araç Gümüşhane Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu başkanı Kadir Karakoç’a teslim edildi.

 Törende konuşan Vali Mayda, Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında satın alınan süt toplama aracının geçtiğimiz aylarda İl Genel Meclisi tarafından alınan kararla birliğe tahsis edildiğini hatırlattı.

 “SEKTÖRE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

 İl Özel İdaresi bütçesinden 135 bin lira bedelle alınan 3 çift cidarlı taşıma tanklı 10 ton kapasiteli süt toplama ve nakil aracının üreticilere ve sektöre büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Mayda, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 “ARAÇ İŞLETMELERİN BÜYÜMESİNE İMKAN SAĞLAYACAK”

 Gümüşhane Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği başkanı Kadir Karakoç ise aracın üye işletmelerde üretilen sütlerin değerinde satışının yapılabilmesi, sütün istikrarlı bir pazara kavuşması, üretilen sütün miktarının ve kalitesinin artırılması, bunun devamında da işletmelerin büyümesine imkan sağlayacağını söyledi.

 Karakoç, Gümüşhane hayvancılığının gelişimini gelecekte daha iyi bir noktaya getirebilmek amacıyla, 2012 yılında başladıkları bu çalışmalara ilk günden itibaren ilgi ve desteğini esirgemeyen Vali Dr. Yusuf Mayda’ya, aracın teminin de kaynak oluşturarak çok önemli destek sağlayan Milletvekili Feramuz Üstün’e,  tarım ve hayvancılıkla ilgili her konuda ilgisini eksik etmeyen Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın’a, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu’na,  Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme komisyon üyesi Emrah Akhan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’a, Destek Hizmetleri Müdürü Hasbi Yılmaz Şahinöz’e,  tüm çalışmalarında kendilerine destek olan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın ve tüm kurum kadrolarına, Birliğin her çalışmasını yakından takip eden ve emeğini esirgemeyen Koordinasyon Şube Müdürü Uğur Ertop’a, bu süreçte katkı sağlayan ve ismini sayamadığı herkese üreticiler ve Gümüşhane hayvancılığının gelecek kuşakları adına teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38