banner333

banner309

Gümüşhane, Feshaneye Hazırlanıyor

Gümüşhane Valiliği ve İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonunun (GÜDEF) öncülüğünde Mart ayı sonunda İstanbul’da yapılacak olan Feshane Gümüşhane Tanıtım Günleri için geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Gümüşhane 03.01.2013, 08:42
Gümüşhane, Feshaneye Hazırlanıyor
banner400
 Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, GÜDEF Başkanı Hasan Akdemir, Başkan Yardımcıları Aytekin Güner, Turgay Yalçın, Hacı Öztürk, sivil toplum örgütü ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Mayda, değerlerin tanıtıldığı zaman paylaşıldığını, paylaşıldıkça da değerinin arttığını belirterek, “
Gümüşhane’de böyle bir değer. Hem Gümüşhane’nin kendi coğrafi sınırları içerisinde yaşayan insanlar ve sahip olduğu kıymetler hem de sosyal, ekonomik, kültürel ve çeşitli nedenlerle il dışına gitmiş olan hemşehrilerimizin bulundukları yerlerde ilimizi güzel temsil etmeleri, tanıtmaları önem arz ediyor.” dedi.

Gümüşhane’nin tanıtımı adına İstanbul Feshane’de düzenlenecek olan Gümüşhane Tanıtım Günlerini birlikte değerlendirmek için toplantının gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Mayda, şunları söyledi: “Bu yıl işe profesyonellik katmak ve bilimsel unsurları olması adına müşavir firma talebi GÜDEF’ten geldi. Bizde kendilerini dinleyeceğiz ve toplantıda hazır bulunan tüm taraflarla değerlendireceğiz. Geçtiğimiz yıllarda da Feshane’de etkinlik yapmıştık. Daha önce yaptığımız etkinliklerde gördüğümüz eksiklik ve aksaklıklar moral ve motivasyonumuzu bozmamalı, biz onlardan ders almak suretiyle onları da telafi ederek daha mükemmeli aramalıyız. Biz Gümüşhane’nin tanıtım noktasında daha başarılı olabileceğine inanıyoruz.”

GÜDEF Başkanı Hasan Akdemir ise bu yıl daha profesyonel bir etkinlik olmasını arzuladıklarını belirterek, firma tarafından hazırlanan ana taslak programın içerisinin doldurulması ve görüş alışverişinde bulunmak üzere bu toplantıyı talep ettiklerini söyledi.

Akdemir, ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla değil de hep birlikte karar verme noktasından hareket ettiklerinin altını çizerek, “Hep beraber kocaman bir
Gümüşhane yazalım İstanbul’a. Gümüşhane ve Gümüşhane’yi nasıl tanıtırızın hesabını yapacağız etkinlikle.” dedi.

Güdef Yürütme Kurulu Üyesi Aytekin Güner konuşmasında; İstanbul'da Gümüşhanelilerin vizyonuna yakışır bir organizasyon yapmak istiyorum. Bu sebeple burada Gümüşhane bürokrasisinden, kamu kurum ve kuruluşlarından bu organizasyona desteklerini bekliyoruz. Feshane programı başlayana kadar Gümüşhane'deki bürokratlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla organizasyon bağlantılarımız devam edecektir. Gümüşhanemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışacağız, dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ın daha önce ki programlarda yaşanan aksaklık ve açıklanan taslak program üzerindeki görüşlerini bildirmelerinin ardından toplantıda söz alan çok sayıda Belediye Başkanı, Sivil Toplum Örgütü temsilcisi ve sektör temsilcisi görüşlerini aktardı.

Toplantıda etkinliği gerçekleştirecek olan ajansın tanıtım sunumunu gerçekleştirmesinin ardından Mart ayının son haftasında yapılacak olan etkinlik için komisyon kurulmasına, firmanın belirlediği taslak programın genişletilmesine karar verildi.




Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48