banner333

banner309

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 mayıs mesajı yayınladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümüşhane 18.05.2017, 16:34
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 mayıs mesajı yayınladı.
banner400

Başkan Çimen'den "19 Mayıs" mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesiyle, milletin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini kaydetti.

Kurtuluş Savaşının istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olduğunu anımsatan Başkan Çimen, "Aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere hep birlikte taşımanın gayreti içinde olacağız. 19 Mayıs 1919 tarihi Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra bağımsızlık ve özgürlük savaşını fiilen başlatan Türk milletinin uyanışının sembolüdür. Atatürk'ün liderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, bayrağımızın özgürce dalgalandığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla hayat bulan Vatanımızın her karışına sahip çıkıp, korumayı kendimize bir borç olarak görüyoruz" dedi.

Başkan Çimen, Atatürk'ün milli mücadelenin başlangıcı olan bu günü, gençlere armağan etmesinin de son derece anlamlı olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

"Gençlerine önem veren milletler geleceğe umutla ve güvenle bakabilirler. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, geleceğimiz olan gençlere armağan edilmesi son derece anlamlıdır. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri taşıyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh şekilde emanet edecektir. Gençlerimizin umutla parıldayan gözlerinde, coşkuyla çarpan kalplerinde, Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran iradenin, kararlılık ve inancı görüyoruz. Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz, en büyük gücümüz gençlerimizdir. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49