banner333

banner309

GÜMÜP'den, Havaalanı Paneli Çıktı !

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) olağan toplantısı Metroport ofiste gerçekleşti.Toplantıya Gümüp komisyon başkanları ve icra kurulu üyeleri katıldı.Toplantının ana gündemi Gümüşhane Havaalanı Projesi idi.

Gümüşhane 03.09.2013, 01:42
GÜMÜP'den, Havaalanı Paneli Çıktı !
banner400

Ulaştırma Bakanlığının Proje Bütcesine aldığını bildirdiği Gümüşhane Havaalanı GÜMÜP tarafından masaya yatırıldı. Komisyon başkanlarının müzakeresini müteakip, Havaalanının Bölgeye Katkıları konulu tam günlük bir panel hazırlanması gündeme alındı. GÜSİAD Yönetim Kurulu ile müzakere edilerek geniş katılımlı bir program hazırlanması konusunda öngörüşmelerin yapıldığı panelin kesin olmayan takvimi 7 Aralık olarak belirlendi. 

Komisyon başkanlarının gündem içeriği konusunda temel yaklaşımlarında ise şunlar görüşüldü;

Geçtiğimiz aylarda 1,5 yılda bitirilen Bingöl Havaalanı 39 milyon TL ye yapıldı.Bingölün nüfusu 250 bin civarında. Gümüşhaneye yapılacak havaalanı Bayburt ilini Şebinkarahisar taraflarını da içine alan yakınlıkta olacağından bölge nufusunun yaklaşık 250 bini bulduğu dikkate alındığında, Bingöle yapılan Havaalanı Gümüşhaneye de yapılabilir. Öte yandan, yine 217 bin nufusuyla Erzincan’da da bir havaalanı bulunduğu dikkate alındığında Gümüşhane-Bayburt Havaalanı yatırım kıyaslaması yapılırsa bir an önce programa alınması gerektiği, bunun için, Gümüşhane Bayburt kamuoyunda dikkate alınacak bir bilinçlendirme programı oluşturulması gerektiği üzerinde durularak, bölgenin turizm,organik tarım ve hayvancılık ve diğer alanların gelişmesine de katkı sağlayacağı ifade edildi.


Toplantı sonrası başkan Yüksel Hamzaoğlu, daha öncede gündeme aldığımız üzere havaalanı bölgenin gelişiminde çarpan etkisi yaratacaktır. Ancak, Ulaştırma Bakanlığının bu stratejik yatırım kararının yanında, havaalanın yapılması için yerel yönetimlere düşen görevlerin hass asiyetle yerine getirilmesi gerekir, amacımız bilinçli bir kamuoyuna beklentileri artırmak  ve insanımızın hak ettiği ile yaşamasını temine katkı sağlamaktır dedi.  

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48