banner333

banner309

Gökçebel Barajı Faciası: Sapmaz Köyü Muhtarı İsyan Etti, Can Kayıpları Devam Ediyor

Kürtün ilçesine bağlı Sapmaz köyü sakinleri, Gökçebel Barajı çevresindeki tehlikeli durum nedeniyle endişeli.

Gümüşhane 22.09.2023, 08:59
Gökçebel Barajı Faciası: Sapmaz Köyü Muhtarı İsyan Etti, Can Kayıpları Devam Ediyor
banner400

Kürtün ilçesine bağlı Sapmaz köyü sakinleri, Gökçebel Barajı çevresindeki tehlikeli durum nedeniyle endişeli. Son yıllarda yaşanan ölümcül kazaların ardından köy muhtarı Mehmet Günay, baraj işletmecisi firmayı sert bir şekilde eleştirdi.

Gökçebel Barajı, Gümüşhane'deki en büyük ve kapasiteli Hidro Elektrik Santrali (HES) projelerinden biri olarak bilinirken, bu barajın çevresinde yaşanan son trajedi Salı günü yaşandı. Bir aracın baraja düşmesi sonucu kaybolan kişinin cansız bedeni, günler sonra bulunabildi.

Muhtar Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bariyerler ne zaman yapılacak? Daha kaç can kaybedeceğiz?" şeklinde isyan etti.

Gökçebel Barajı gölü çevresindeki eksik güvenlik önlemleri yüzünden yıllık olarak ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığını hatırlatan Günay, son kazada bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti ve "Firmanın tazminatı bile kayıplarımızın yerini dolduramaz. Bariyerler ne zaman inşa edilecek? Şu ana kadar üç kaza yaşandı" dedi.

Gelevera Deresi üzerindeki bu yol, yaz aylarında sıkça kullanılıyor ancak beton veya çelik bariyerlerin olmaması nedeniyle sürücüler için büyük bir tehlike arz ediyor. Her yıl ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan çok sayıda kaza yaşanıyor. Yetkililer, bu sorunu çözmek için harekete geçmeli ve bariyerlerin acilen inşa edilmesini sağlamalıdır.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57