banner333

banner309

Ünlü Sanatçı Ali Kınık, SMA Tip-1 Hastası Ömer Asaf Bebek İçin Destek İstedi

Torul ilçesinde gerçekleşen bir konser etkinliğinde ünlü sanatçı Ali Kınık, SMA Tip-1 hastası Ömer Asaf bebeğin kampanyası için destek çağrısında bulundu.

Sağlık 22.09.2023, 09:04
Ünlü Sanatçı Ali Kınık, SMA Tip-1 Hastası Ömer Asaf Bebek İçin Destek İstedi
banner400

Torul ilçesinin Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen konser programında, ünlü sanatçı Ali Kınık ve Gümüşhane'nin kemençe üstadlarından İnan Ayhan sahne aldı.

Torul Pazar Meydanı'nda gerçekleşen konserde, ünlü sanatçı Ali Kınık, alanı dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Ayrıca, İnan Ayhan'ın kemençesiyle uzun halkalar oluşturarak kemençe oynayan vatandaşlar, etkinliği renklendirdi.

Ali Kınık ve ekibini Torul Kalesi Cam Seyir Terası'nda ağırlayan Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, "Bu güzel akşamda kemençesiyle hepimize horon keyfini yaşatan İnan Ayhan'a, kıymetli sanatçımız Ali Kınık ve ekibine teşekkür ediyorum. Torul, her şeyin en güzelini hak ediyor. Biz de bu amacı gerçekleştirmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim birliğimizi daim etsin" dedi.

Gümüşhane Ülkü Ocakları, toplumun sevgisini kazanmış bir kuruluş olarak insani sorumluluk projelerine destek veriyor. Her iki SMA hastası bebek için yardım stantları açan Ülkü Ocakları, Ali Kınık'ın konseri sırasında da yardım kampanyasını sürdürdü.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, Ali Kınık konserinden sonra SMA hastası Ömer Asaf bebeğin anne ve babasını Torul Ülkü Ocakları'nda ağırlayarak Ali Kınık ile buluşturdu. Konser sonrası Ali Kınık, SMA hastası Ömer Asaf bebeği desteklemek için kampanya başlattı.

Kampanyanın %70'lik bir kısmı toplandı ve Ömer Asaf bebeğin ilacına ulaşmak için sadece son bir çaba gerekiyor. Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, "Bu güzel etkinlik için Torul Belediye Başkanımız Evren Özdemir'e teşekkür ederim. Yunus Emre bebeğimizi tüm şehir olarak tedaviye gönderdik, şimdi sıra Ömer Asaf ve Çınar Topuz bebeğimizde" dedi.

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı, nadir görülen ve ölümcül bir kas hastalığıdır. Ömer Asaf bebeğin tedavisi için gerekli olan Zolgensma adlı gen terapisi sadece ABD ve Dubai'de uygulanmaktadır ve oldukça yüksek bir maliyeti vardır. Toplanacak her bağış, Ömer Asaf bebeği yaşam mücadelesinde destek olacaktır. Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları, ASAF yazıp 1140'a göndererek 20 TL bağışta bulunabilirler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57