banner333

banner309

GESOB Başkanı Kara'dan Uyarı

GESOB Başkanı Beyler Kara, esnaf ve sanatkarlardan, sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları konusunda titiz davranmalarını istedi. 

Gümüşhane 16.06.2020, 15:23
GESOB Başkanı Kara'dan Uyarı
banner400

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Beyler Kara, koronavirüs tehlikesinin henüz geçmediğine işaret ederek, esnaf ve sanatkarlardan, sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları konusunda titiz davranmalarını istedi. 

İnsan yoğunluğu arttıkça risikin de arttığını belirten Başkan Beyler Kara, vatandaşlara da alışverişlerini esnaftan yapmalarını önerdi.

Başkan Kara, COVID-19 virüsüyle mücadelede Türkiye'nin önemli bir mesafe kat ettiğini, bunun göstergesi olarak da 1 Haziran itibarı ile normalleşme sürecine geçildiğini hatırlattı.

Normalleşmeyle birlikte tedbirlerin kısmi olarak esnetilmesinin virüs tehlikesi geçtiği anlamına gelmediğine dikkati çeken Birlik Başkanı Beyler Kara, esnaf ve sanatkârlar ile vatandaşları tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyardı.

Kara, “Pandemi sürecinde ekonomik olarak en fazla etkilenen kesimlerin başında esnaf ve sanatkarlarımız geldi. Birçok sektörde işyerleri geçici süreyle kapandı, birçok sektörde ise işletmelerin faaliyetleri kısıtlandı. Gerek devletimizin aldığı tedbirler gerekse vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet neticesinde bu süreci çok uzamadan atlattık. Ancak normalleşme sürecine girmemiz, salgın tehlikesi geçtiği anlamına gelmemektedir” dedi.

Başkan Kara, “Son günlerde vaka sayılarında gözle görülür bir artış söz konusu. Uzmanlarda dikkatsizlik ve kurallara yeterli önemin verilmemesinden kaynaklı vaka sayılarının yukarılara doğru seyrettiğini, böyle devam ederse en başa dönüleceği yönünde uyarılarda bulunuyor. Virüsle mücadelede elde ettiğimiz başarının sürmesi, verilen emeklerin heba olmaması ve salgın döneminde yaşadığımız günlere yeniden dönmemek için rehavete kapılmadan, aynı hassasiyetle kurallara uymaya devam etmeliyiz, yeni normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmamız gerekiyor, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına hep birlikte uyarsak bu süreci çok daha kolay atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yeni normalleşme süreci ile birlikte bazı kısıtlamaların kaldırıldığını, büyükşehirlerden Gümüşhane ve ilçelerimize yoğun bir şekilde nüfus hareketi olduğunu ve bu hareketliliğin doğal sonucu olarak virüsün Gümüşhane genelinde yayılma ihtimalinin daha da arttığını söyleyen Başkan Kara, bütün halkımızın her zamankinden daha fazla kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Uzmanların özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde virüs bulaşma riskinin yüksek olduğunu, zorunlu kalınmadıkça kalabalık ortamlara girilmemesi yönünde uyarılarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Kara, vatandaşlara alışveriş için, aynı anda birden fazla kişinin alışveriş yaptığı AVM'ler ve zincir marketler yerine esnafı tercih etmelerini tavsiye etti.

Kara, “Alışveriş merkezleri ve zincir marketlerde aynı anda çok sayıda kişinin içeride bulunması doğal olarak sosyal mesafenin korunmasını güç hale getiriyor. Her ne kadar içeriye alınan kişi sayısı sınırlı tutulsa da insanlar birbirine çok yakın mesafede alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Hal böyle olunca virüse karşı en etkili korunma yöntemi olan sosyal mesafe kuralı ihlal ediliyor. Bunun yanı sıra aynı ürüne birden fazla insanın dokunması da bulaşma riskini arttırıyor. Oysa küçük esnafta, içerideki müşteri sayısı bir yada iki kişiyle sınırlı. Bu da doğal olarak  sosyal mesafenin daha rahat korunmasına olanak sağlayarak, virüs bulaşma riski de azaltıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın alışverişlerini, AVM ve zincir marketler yerine küçük esnaftan yapmasının daha güvenli ve sağlıklı olacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11