banner333

banner309

Doğalgazda Firma Sıkıntısı

Trabzon gibi kömür dumanı altında bunalan Gümüşhane’de Belediye Başkanı Mustafa Canlı, doğalgaz firmasına yüklendi.

Gümüşhane 03.01.2013, 10:31
Doğalgazda Firma Sıkıntısı
banner400

 Firmaların istekli çalışmadığını belirten Canlı, bundan en çok Gümüşhane’nin olumsuz etkilendiğini kaydetti. Canlı, “Taşeron firma doğru düzgün çalışmıyor. Gerekli doğalgaz hattı bağlantılarını yapmıyor. Yolu kesiyor ve çalışmayı kısa sürede bitirmiyor. Vatandaş da bunun sorumlusu olarak belediyeyi görüyor. Gerçek olan doğalgaz firmaları aldıkları işi yapmakta istekli değiller” dedi.

2010’da Doğalgaz Gelmesine Rağmen Kentin Üçte İkisi Alamadı

GÜMÜŞHANE’NİN 2010 yılında doğalgaza kavuşmasına rağmen kentin önemli bir bölümünün halen doğalgaz alamadığını kaydeden Canlı, “Kendi belediye araçlarımızı vererek firmayı 5-6 gün çalıştırdığımız oldu. Yeterki doğalgaz gelsin diye çok uğraştık. Hep bizim zorlamamızla bir noktaya geliyoruz. Kentin ana arterleri doğalgaz almaya hazır. Buna rağmen üçte ikisinin doğalgaz alamaması bizi gerçekten üzüyor. Kirliliğin önüne geçemiyoruz” dedi.

GÜMÜŞHANE Belediye Başkanı Mustafa Canlı Karadeniz’de doğalgaz firmalarının istekli çalışmadığını belirterek bundan Gümüşhane’nin de olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. Canlı doğalgaz firmalarının alt yapı çalışmalarını taşeron firmalara verdiğini hatırlatarak, “Taşeron firma gelip doğru düzgün çalışmıyor. Gerekli doğalgaz hattının bağlantılarının yapılması gerekiyor bu yapılmıyor. Tabi vatandaş bunu bilmiyor sorumlu olarak belediyeyi biliyor. Firma yolu kesiyor çalışmayı kısa sürede bitirmiyor, yine vatandaş sorumlu olarak belediyeyi gösteriyor. Biz bu yüzden sürekli olarak çalışmaları bir an önce bitirin her türlü desteği verelim diyoruz ama ne yazık ki istenilen sonucu alamıyoruz. Doğalgaz firmaları istekli değil” şeklinde konuştu.

FİRMALAR YAVAŞ HAREKET EDİYOR

Canlı, “Doğalgaz konusunda 2008 yılında yaptığımız açıklamada ‘gelecek sene gelecek’ demiştik. Ama doğal gazı getiren Enerji Piyasası Kurulu bu işi bir firmaya verdi. Biz alt yapısının hazırlanmasına önderlik ediyoruz. Doğalgazın getirisi çok fazla olmadığından ötürü firmalar bu konuda yavaş hareket ediyor. Kendi belediye araçlarımızı vererek firmayı 5-6 gün çalıştırdık. Yeter ki doğal gaz gelsin diye. Hep bizim zorlamamızla bir noktaya geliyoruz. Gümüşhane’de doğal gaz bu noktaya geldiyse belediyenin bunda küçümsenmeyecek payı vardır. Doğalgazın şehrin merkezine gelmesinde önemli katkımız oldu. Şehrin ana arterlerinde Atatürk Caddesi’nde, Karşıyaka’da, İnönü Mahallesi’nde Bağlarbaşı’nda, üniversite doğal gaz almaya hazır hale geldi. Şu anda doğal gaz almaya hazır hale gelmiş çok sayıda abonemiz var. Dolayısıyla belediye olarak alt yapı sonrası belediye olarak üstyapıyı içeren asfalt, parke çalışmalarını yapıyoruz. Sonuç olarak şehrin üçte birine doğalgaz geldi diyebilirim” dedi. Canlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada önemli olan doğalgazın yaygın bir şekilde kullanılmasıdır. Bunun için doğalgaz kullanıcı sayısının artması ve kullanıcıların çevrelerine örnek olması gerekiyor. Bunun yanı sıra ben belediye başkanı olarak doğal gaz kullanmaları için resmi daireleri teşvik ediyorum. Gerçekten resmi binalardaki kömür kullanımı müthiş bir çevre kirliliği yapıyor. Doğalgaz kullanımının çevre kirliliğinin önlenmesine iki türlü katkısı olacak. Birincisi dumanın önlenmesi ikincisi kül olarak katkısı olacak. Zira küllerin toplanması ayrı bir dertti. Bu açıdan faydalı olacak.” 

Kaynak: Kaynak: Günebakış Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11