banner333

banner309

Çocuk Güvenliği ve İstismarı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Emniyet Amiri Selçuk Yağcı, Başpolis Memuru Nizamettin Şahin ve Polis Memurları Ali Demirci, Bülent Ali Akbayır, Mehmet Özdemir tarafından Nesrin Halit Zarbun Anaokulu Öğretmen ve Personeline “Çocuk Güvenliği ve İstismarı” konulu seminer verildi.

Gümüşhane 02.01.2013, 15:15
Çocuk Güvenliği ve İstismarı
banner400

            Seminere Okul Müdürü Aynur Bilgin, MüdürYardımcısı Akif Köse, Öğretmenler ve personel katıldı.

Seminerde öncelikle çocuk güvenliğinin önemli olduğundan çocukların gerekli önlemler alınmadığı taktirde çocuk istismarının kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Çocuk istismarının ne olduğu, türleri, yaygınlığı, sonuçları, risk faktörleri ve risk grubuna giren çocuklardan bahsederek 2-10 yaş arası çocukların % 70’i oluşturduğu belirtildi.

Çocuk istismarın 5 tür olduğunu belirterek bunların; fiziksel istismar, duygusal istismar, cinsel istismar, ekonomik istismar ve ihmal olduğundan, Çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsedildi. İstismar olmaz diye düşünülmemesini, gerekirse en yakınından şüphelenmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti, her çocuğun dil din ırk renk farkı gözetmeksizin sevgi saygı şefkat ve anlayış görme hakkının olduğunun unutulmaması gerektiğini ve bu konuda çok duyarlı olunması gerektiği söyledi. İhbar konusunda yetişkinlerin hiçbir şekilde çekince gözetmemeleri gerektiğini güvenlik haklarının en ciddi şekilde teminat altına alınacağı belirtildi.

Yapılan seminerin kapanış bölümünde söz alan Okul Müdürü Aynur Bilgin; Konunun hassasiyetinin bilinmesine rağmen bu seminerle konunun pekiştirilmesinin yararlı olduğunu ifade ederek, okul olarak istismar konusunda iyi bir gözlemci olunacağını söyleyen Bilgin,  semineri veren emniyet görevlilerine ve seminere katılan personeline teşekkür etti.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11