banner333

banner309

Evde Çocuk Bakımı Kursu Sona Erdi

Halk Eğitim Merkezi(ASO) Müdürlüğü ve İŞKUR iş birliği ile açılan “ Evde Çocuk Bakımı” kursu sona erdi.

Gümüşhane 02.01.2013, 15:20
Evde Çocuk Bakımı Kursu Sona Erdi
banner400

 344 saat süren kursa 15 kursiyere belge töreni düzenlendi.

                Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünde düzenlenen belge törenine  İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürü Hasan Taş, öğretmen ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasında kursiyerlere seslenen Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürü Hasan Taş,  “ Çocuk bakıcılığı profesyonel bir iştir. Yalnızca çocuğun fiziksel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kişilerde çocuk bakıcılığı yapmaktadır, ancak bakıcıların çocuğun zihinsel ve ruhsal gelişimini de destekleyecek eğitim alması gereklidir.  İŞKUR il müdürlüğü ile açmış olduğumuz bu kursa 15 kursiyerimize 344 saat Çocuk Gelişimi Uzmanları tarafından kurs verdirerek bu işi profesyonel anlamda yapmalarına, katkı sunmaya çalışıyoruz.” Dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “ Hem annenin hemde babaların çalıştığı ailelerin en büyük sıkıntıları çocuklarına bakıcı bulma sorunu olduğunu, Halk Merkezi Müdürlüğünün bu eksikliği gidermek amacıyla bu kursun açıldığını ifade etti.

Aktaş, çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında kursiyerlere bakım elemanı anne çocuk sağlığı, bireyin gelişimi, oyun etkinlikleri, çocuk ruh sağlığı 0-36 ay ve 36-72 ay öz bakım, çocukla iletişim, müzik etkinlikleri ve serbest zaman etkinlikleri konularıyla 344 saat eğitim verildiğini belirterek 15 kursiyerlere belgelerinin hayırlı olmasını, hayat boyu öğrenmenin gereği olarak da bu kurslar yoluyla yapacağımız işlerde uzmanlaşmanın önemli olduğunu dile getirdi.

Kursların önemli bir tarafıda belge ile beraber bir meslek kazanmış olduğunu belirten Aktaş, mesleğe yönelik herhangi bir alanda kollarına altın bilezik takmış oluyorlar. O yüzden bu kursları faaliyete geçirmekten, tamamlamaktan memnun oluyoruz” dedi

Yapılan konuşmanın ardından belge törenine geçilerek İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş ve Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürü Hasan taş tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49