banner333

banner309

Çimen: Durmak yok, yola devam

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehri ziyaretinin ardından gittiği Ankara’dan heybeleri dolu geldiklerini belirterek, “Biz eser siyaseti yapıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz” dedi.

Gümüşhane 23.08.2023, 13:05 23.08.2023, 13:07
Çimen: Durmak yok, yola devam
banner400

Geçtiğimiz hafta Ankara’da bakanlıklar düzeyinde üst düzey görüşmeler yapan Başkan Çimen, ziyaretlerden alınan sonuçlarla ilgili gazetecileri bilgilendirdi.

Makamında düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 10 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak bugüne kadar yaptıkları güzel hizmetlerin Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin "Esas olan hizmettir, insan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur ve iki dünya saadetine erer" sözünden hareketle hayata geçirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Temmuz’da gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretinde işlerin aksamadan devam etmesi için kendisine talimat verdiğini, yaptığı sunumda istediği desteklerden birçoğunun karşılanması için verdiği talimat doğrultusunda Ankara’da Bakanlar düzeyinde temaslarda bulunduğunu ifade eden Çimen, Bakanlar düzeyindeki görüşmeler sonucunda aldıkları kazanımları paylaştı.

“Ankara’ya gittik ve heybemizi doldurup getirdik. Durmak yok yola devam diyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin ardından Bakanlara Gümüşhane ile ilgili sorunları aktardıklarını ve aktarmaya devam edeceğini ifade eden Başkan Çimen, “Şehrimizde eser siyaseti yapıyoruz. Gümüşhanemize bu eserleri tek tek yapıyoruz. Yaptıklarımız, destek olduklarımız, önderlik olduklarımız var. Bunların hepsini Cumhurbaşkanımız ve iktidarımızın gücüyle yapıyoruz. 10 yıldır aldığımız güç, tecrübemizle güzel şeyler çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde şehri ilgilendiren 10 proje üzerinde sunduğumuz projelerimiz vardı. İçişleri, Gençlik ve Spor ve Çevre Bakanlığıyla ilgili konuları burada masaya yatırdı. Bizi hiçbir zaman kırmadığı için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu üçüncü gelişiydi. Projelerimizin takipçisi olduk. Ankara’ya gittik ve heybemizi doldurup getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. İlk günkü aşkla, heyecanla doğduğum ve mezar taşımın olacağı şehre hizmet ediyoruz. Bu her kula nasip olmuyor. Biz de çabalıyoruz. Bu çabalarımız da devam ediyor. Hız kesmeden devam edecek. Koşarak bu hizmetleri yapıyoruz. Hem ilimizi hem Belediyemizi hem de şehirde eksik gördüğümüz, vatandaşlarımızla istişare ettiğimiz bazı konularda onların da memnuniyeti ve bizim de çalıştığımız projelerimizin içerisinde olan işlerimizin takipçisi olduk” dedi.

“Bu işi TOKİ’yle tamamlamak istiyoruz”

Ankara temasları sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin deprem bölgesinde olması nedeniyle telefonla konuştuğunu anlatan Başkan Çimen, “Bakanımızla artan maliyetlerden dolayı yavaşlattığımız GÜMSAŞ Yaşam Evleriyle ilgili konuyu görüştüm. TOKİ’nin Hasanbey Mahallesinde yapacağı konutları bizim 700 konut yapılan alanda olup olmayacağıyla ilgili “Bu işi TOKİ’yle tamamlamak istiyoruz” dedim. O da tamam dedi. Dışarda duyduğunuz haberlerin hepsi yalan. Üzerimiz çizilmiş, fırçalamış kısmı yalan, yalan, yalan” sözlerinin ardından Bakan Özhaseki’den 15 milyon TL’lik bir destek aldıklarını bir vidanjör ve 200 adet çöp konteyneri desteği aldıklarını söyledi.

Daha sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşerek otopark, polisevi ve yeni hükümet konağı projesiyle ilgili bilgi verdiğini kaydeden Çimen, “Hazineden aldığımız 70 bin metrekare alana otogar yapacağız. 40 milyon civarında maliyeti var. Burası için Bursa Büyükşehir Belediyesinden de destek aldım. Başka illerde bu yapıldı diyerek Bakanımızdan destek istedim. Bu projeye bağlı olarak 10 milyon para aldık İçişleri Bakanlığından. Daha önceki bakanlarımızdan da farklı yerlere farklı destekler aldık. Çalışmalarımız ve ihale sürecimiz başladı. Hem Bursa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a hem de bakanımıza teşekkür ediyorum. Burada macera parkıyla rekreasyon alanıyla otogarıyla güzel bir alan oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Polisevi geçici olarak Belediye’nin en üst katına taşınacak”

Bakan Yerlikaya’dan Polisevi yapımı için de destek istediğini belirten Başkan Çimen, “Bizim daha önceki projemizde burada bir meydan oluşturacaktık ama onu hükümet konağının olduğu yere çektik. Polisevinin güçlendirme işine karşı çıkmıştım. Belediyenin en üst katını onlara vereceğim geçici olarak. Buraya yeni projemizi alttan yolunu açarak yapacağız. Güçlendirmeden vazgeçerek yapacağız. Bunu bakanımıza sundum. Polis vakfı da destek olacak. Şehrimizin bu güzel noktasını Polisevi yapacağız. Buranın yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini söyledim. O da tamam dedi. Bakanımızla bunu takip edeceğiz. Hükümet Konağı projesi yapıldı. Biran evvel ihale edilmesi gerektiğini bakanımıza söyledim. Kent meydanı ihalesi yapıldı ama yer teslimi yapılmadı. Biran önce hükümet konağı da yapılmalı” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la da görüştüğünü ifade eden Çimen, “Belediyemizin eski araçlar amirliği binasını Milli Eğitim Bakanlığına vererek buranın halk eğitimi merkezi yapılmasını istedik. Süresiz tahsis yaptık meclisimizde. Eski imam hatip yerini almıştık. Şimdi milli eğitimden okul alanı şerhini kaldırmasını istiyoruz. Gençlik Spor Bakanımızdan da Karşıyaka Spor Kompleksi ve Rekreasyon alanları yapım işi için destek istedik. Buradan bir araç bile geçmiyordu. 12 milyon+kdv destek aldık. 1 milyon+kdv İller Bankasından destek aldık. Bu iş için bakanımızla bir araya geldik ve 12 milyon+kdv destek daha aldık. 25 milyona yakın bu iş için destek almış olduk. Gümüşhanespor’u 3 yılda borçsuz hale getirdik. Bu yüklerin hepsi bize çok fazla. Ama bu yükün altına girdik. Tekeden süt sağıyoruz. Şimdi borcumuz da yok paramız da yok. Çorbası kaynamazken aldık destekledik çok az paralarla çok güzel işler yaptık. Bakan bey Karşıyaka spor alanının açılışına gelecek. Gümüşhanespor ve stadın tribünlerinin yapılmasıyla ilgili destek sözü aldık. Turizm Bakanımıza da çarşamba günü gideceğim inşallah” dedi.

“Durmayıp koşacağız ve yola devam ediyoruz”

10 yıldır evinden, ailesinden, herşeyinden ödün vererek işine koştuğunu ifade eden Çimen, “Esas olan hizmettir dedim, durmak yok yola devam diyerek devam ediyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızdan gerekli talimatları aldık. Durmayıp koşacağız ve yola devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının bir bölümünde kendisiyle ilgili sık sık sosyal medyada videolar paylaşan CHP İl Başkanı Bedri Ağaç’a yüklenen Başkan Çimen, “Bay Bedri” diye hitap ettiği Ağaç’ın özellikle sanayi sitesinde 600 bin lira ödenmediği için işlerin durduğuna dair iddialarına da cevap verdi. Başkan Çimen, şunları söyledi: “Bay Bedri, geçen aldığımız çöp konteynerlerine 1 milyon ödedik. 600 bin lira nedir? Karşıyaka’ya 25 milyon parayı bulmuşum. Oradaki menfez 2 milyon tutuyor, 600 bin nedir? Hesap kitap bilmeyen insanlar. Bizim gibi el arabasıyla hamallık yapmadılar ki. 10 yıldır şehrime hizmet ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Bay Bedri mezarlıklarda 2500 lirayı tespit et ben bu başkanlıktan istifa ediyorum. CHP’li hemşehrileme sesleniyorum bir sorgulayın. Niye yalan söylüyorsun Bay Bedri. Yalnızca sanayideki arka duvar 2 milyon tutar. 600 bin lira nedir ki. Oraya 30 milyon para harcıyoruz.”

"Davalardan elde ettiğim gelirleri Gümüş Patiler derneğine bağışlayacağım"

Belediye’de çalışanların ücretlerinin ödenmediğiyle ilgili iddiasını da cevaplandıran Çimen, “10 yıldır başkanlık yapıyorum. Gümüşhane Belediyesinde en düşük işçi maaşı 22 bin lira. Benim yüzde 30’lardaydı personel yüküm şuanda yüzde 65 seviyelerinde. Bir önceki ay 6,5 milyon para yeterken şuanda 12 milyon oldu. İşçinin maaşını 1-2 gün sonra ödemem gayet normal. Bunlar hiç hoş şeyler değil ve kolay işler değil. İBB gibi insanları işten mi atalım? Bugüne kadar kimseyi işten de atmadım. 10 yıllık bir emek var. Benim başkanlığım milattan önce ve sonra olarak nitelendirilebilir. Herşey ortada. Bahçecik barajının 2 kilometre isale hattı bitmek üzere. Ben bu şehrin 20.belediye başkanıyım. Bahçecik barajı nasıl yok sayılabilir. Bay Bedri, Bahçecik Barajını niye kıskanıyorsunuz. Bay Bedri aynı lideri gibi yenilgiye doymuyor. Bir STK’nın bir siyasi partinin başkanının yalan söylememesi lazım. Bundan sonra hukukçularım dava açacak. Bundan sonra bu davalardan elde ettiğim gelirleri Gümüş Patiler derneğine bağışlayacağım. Gümüşhane’de 50 yıldır Bağlarbaşı sanayi sitesine bir kazma vurmayanlara bişey demezken biz oranın tüm altyapısını yapıyoruz. Sen hesap kitap bilmiyorsun Bay Bedri. 600 bin lira nedir? Orada yapılan işin bedeli en az 30 milyondur. Benim DOKA’ya yaptıracağım 4-5 projenin içindeydi o proje. Aldık 1.sıraya bunu yapıyoruz. Oradaki emeğin yüzde 90’ı Gümüşhane Belediyesinin. Destek aldığımız DOKA’ya ve herkese teşekkür ediyoruz. Oraya sanayi demeye şahit lazımdı. Gelin bir bilene sorun bu işleri. Milletin kafasını karıştırmayın. Esas olan hizmettir bizi kimse yıldıramaz” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52