banner333

banner309

CHP'de, Kütahyalı'ya Çattı

Sabah Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya köşe yazılarındaki küçümseyici “Gümüşhane” benzetmeleri ve bazı ifadeleri nedeniyle şehrin her kesiminden tepki gelmeye devam ediyor.

Gümüşhane 19.01.2014, 01:37 19.01.2014, 01:38
CHP'de, Kütahyalı'ya Çattı
banner400
Kent Konseyi ve GÜSİAD’ın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar da yaptığı açıklama ile Gümüşhaneliliğin bir asaletin adı olduğunu belirterek, Sabah gazetesi yayın grubunu protestoya davet etti.

Kütahyalı’nın Gümüşhane kültürünü ve Gümüşhaneliyi tanımadığının yazdığı yazılarda açıkça ortaya çıktığını kaydeden Özdamar, “Ancak onun gibi olanların bizi tanımasını ve de övgüler düzmesini de beklemiyoruz. Kendisinin anlaması gereken olgu ise Gümüşhanelinin şahsını, kaypak ve her devrin adamı olduğu sıfatını yaftaladığıdır. İktidara yaranma uğruna yaptığı pervazsız yorumları günü geldiğine ona yedirileceğinin hesabını yapmadığı ortadadır. Yapılan aşağılama ve dalga geçme olayı bizleri hemşehri bilinci ile omuz omuza verme mecburiyetine getirmektedir. Yalakalığın ölçüsünün tahmin edilemediği günümüzde adı, ünvanı ve titri ne olursa olsun hiç kimse benim onurlu insanıma bu yakıştırmayı yapamaz, sırf karalama olsun diye sözde makale yazan bu şahsı onaylayan kimseler hala var ise onlara tavsiyem üzerinde doğum yeri Gümüşhane olan nüfus kağıtlarını tez elden yırtmalarıdır. Siyaset uğruna değerlerimize saldıranları ve onlara çanak tutanları şiddetle kınıyoruz. Gümüşhanelilik bir asaletin adıdır. Siyasi ve felsefi düşüncesi ne olursa olsun hiç kimse bu ili yok sayamaz ve değerleri ile de oynayamaz.” dedi.

Gümüşhane’yi temsil eden tüm oluşumlara seslenen Özdamar, Sabah grubunun yayınlarını boykot etmeye davet ederek, “Ucu kime dokunursa dokunsun. Gücümüzü sadece Gümüşhane’de yaşayan 130 bin nüfustan ibaret sayanlara il dışında yaşayan yüzbinlerce kişimizle bu güruha dersini verelim. Ta ki Gümüşhane’linin asaletini beyinlerine kazıncaya kadar. Kimse kendini yalnız hissetmeyecek.” diye konuştu.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49