banner333

banner309

"Cezalar Türkiye’de Sadece Gümüşhane’de Uygulanıyor"

AK Parti hükümetinin en önemli çalışmalarından biri olan kapalı alanlarda sigara içilmemesi nedeniyle işletmeler birer birer kapanıyor.

Gümüşhane 29.01.2019, 11:45
"Cezalar Türkiye’de Sadece Gümüşhane’de Uygulanıyor"
banner400

AK Parti hükümetinin en önemli çalışmalarından biri olan kapalı alanlarda sigara içilmemesi nedeniyle işletmeler birer birer kapanıyor.

Genişletilen sigara yasağı ile birlikte hastane bahçesi, okul bahçesi, park, cafe, restoranların açık bölümlerinde de sigara içilmesi belirli şartlara bağlandı. Nargile kafeler dahil, tüm yiyecek içecek hizmeti veren mekanların açık alanlarında, sigara içmek kısmen yasaklandı. Gümüşhane'de özellikle öğrencilerin uğrak yerlerinin başında yer alan  HemDem Cafe ile Simitçi Dünyası da bu yasaktan nasibini aldı. Dün itibariyle işletmelerin kapısına kilit vuruldu.

“Cezalar Türkiye’de Sadece Gümüşhane’de Uygulanıyor”

Gazetemize açıklamada bulunan Simitçi Dünyası işletme sahibi Ergin Taşdelen ,"Üst katımızda bulunan iki tarafı açık alanda sigara içilmesi nedeniyle önce ceza kesildi. Bu cezalardan sonra üçüncü tekerrürde ise kapatma cezası verildi. Bizim gibi işletmelerde sigara içme alanı olmazsa kimse işletmeye gelmiyor. Ruhsatı bu şekilde aldık. Yan taraflar açık olduğu için sigara içiliyor. Sigara içilmez dediğiniz zaman da kimse gelmiyor. Öğrenciler yola inip sigara içmek istemiyorlar. Cezalar, Türkiye de sadece Gümüşhane'de uygulanıyor. İşyerini kapatma ise Sağlık Müdürlüğü tarafından tutulan rapor doğrultusunda Belediye Başkanlığına yazı yazılarak kapatma işlemi uygulanıyor. Kapatma cezası ise en az 10 gün.” Açıklamasında bulundu.

“Gümüşhane’ye Yatırım Yaptığım İçin Pişmanım”

İşyerinde 20 kişi istihdam ettiğini belirten Taşdalen, şunları söyledi: “ Bu işletmeleri kapatırsanız biz nasıl çalışanların paralarını ödeyeceğiz. Gümüşhane'ye ben İstanbul'dan gelerek yatırım yaptım. Yatırımımın miktarı yaklaşık bir milyon lira. Kapatma ve baskılar bu şekilde devam ederse devredip Gümüşhane'den ayrılacağım. Buraya yatırım yapan herkes benim gibi düşünüyor. Böyle devam ederse Gümüşhane büyük bir köy olmayı sürdürür. Keşke Gümüşhane'ye gelerek bu yatırımı yapmasaydım. Başka bir ile gitseydim. Pişmanım” diye konuştu.

Yorumlar (2)
Dumansız hava sahası 5 yıl önce
Kırıntı kafe , divan pastanesi vs gibi mekanlarda da sigara içilmiyor fakat mekanlar nedense genelde hep dolu. Sigara içenler kadar içmeyenlerde var Allah aşkına simitçi dünyasının iki tarafı nasıl açık ? Camlar her zaman kapalı içerisi kahvehaneden farksız bir havada. Sağlam giren kanser olur çıkar.
dumansız hava sahası 5 yıl önce
kafe işletmeci para kazanacak diye milletin sağlıyla oynamayı bırakın sigara içtirmeyen cafelerde var ghanede gayet de kazanıyolar valime helal olsun tam gaz destek
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü