banner333

banner309

Çakır, Neden Aday Adayı Olduğunu Açıkladı

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Hamza Çakır, vatandaşlarla yemekli toplantıda bir araya gelerek, neden aday adayı olduğunu açıkladı.

Gümüşhane 13.11.2013, 22:36 14.11.2013, 08:29
Çakır, Neden Aday Adayı Olduğunu Açıkladı
banner400
Gökırmak Düğün salonunda düzenlenen ve Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, İl Genel Meclisi Üyesi Osman Karabulut, AK Parti Torul Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Yıldız ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanısıra yaklaşık 200 kişinin de katıldığı toplantıda Çakır, Belediye Başkanlığı makamının milletin emaneti olması hasebiyle önemli bir makam olduğunu fakat Belediye Başkanlığı koltuğunun kendisinin gözünde kuru bir sandalyeden ibaret olduğunu söyledi.

Değişen, dönüşen, gelişen ve kalkınan Türkiye’yi izlerken mutlu olduğunu, bu değişimden nasibini alamayan Gümüşhane’ye bakınca da kahrolduğunu kaydeden Çakır, “Payımıza kahrolmak düştü hep. Çünkü bu geri kalmışlıktan en çok etkilenen sizler gibi, bu şehrin çekilmiş ya da çekilecek her çilesine ortak olan bu kardeşinizdir.  Biz bu şehrin sorunlarını gören ve de tespit eden değil, yaşayan bir ferdiyiz aynı zamanda. Çamuruna basan, bozuk yollarında dolmuşuna binen ve o rahatsızlığı hisseden, yaşanabilir bir çevreye sahip olmamaktan kaynaklanan olumsuzluklardan etkilenen, konut, trafik ve sair bütün sorunların vatandaş olarak merkezinde olan birisiyiz. Bu sorunları bizden iyi bilen olamaz! Hani diyorlar ya bizden birini getirin diye. İşte ben, sizden biri olan aday adayım. Sizin yaşadığınız sorunların yaşayanı olarak paydaşıyım. Ortak dertlerimiz var. Bunu anlatmaya çalışıyorum.” dedi.

Milletin AK iktidar eliyle Türkiye ölçeğinde ortaya çıkardığı milleti merkeze alan ve baş tacı eden değişimin mutlaka Gümüşhane’de de hayata geçirilmesi gerektiğini, siyasal mantalitenin değişmesi gerektiğine vurgu yapan Çakır, “Siz bu şehrin Topal’ın zirvesinde, Kuşakkaya’nın ve Mezire’nin eteklerinde yaşayan her evladını imkan ve imtiyaz sahibi elitlerin seviyesine çıkarmazsanız, siyasi anlamda görevinizi yerine getirmiş sayılmazsınız. Bizim siyaset anlayışımızda millete tepeden bakmak yoktur. Bu şehrin her evladı en az belediye başkanı kadar değerlidir. Filancanın parası çokmuş, diğerinin makamı şuymuş, bunların bizim nazarımızda nokta kadar değeri yoktur.” diye konuştu.

Önce yönetimde adalet ilkesiyle “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışı ile ilkeli ve dürüst siyaset, milleti merkeze alan ve baş tacı eden bir siyasi yaklaşım, şehrin fiziki anlamda ki sorunlarının çözümüne dönük atacakları adımlar olduğunu dile getiren Çakır, göreve geldiklerinde Belediye bünyesinde en az 6 kişilik mimar ve mühendis kadrosundan oluşan bir proje birimi kuracaklarını ve bu birimin tek görevinin proje üretmek olacağını söyledi.

İkinci olarak yine Belediye bünyesinde bir iletişim birimi oluşturacaklarını, bu birim sayesinde vatandaşların talep ve görüşlerini alarak, halkın doğrudan yönetime katılımını sağlayacaklarını, üçüncü olarak da bütün yerleşim yerlerini kapsayan yeni bir imar planı hazırlatacaklarını belirten Çakır, “Bütün teknik analizler yapıldıktan sonra her yerleşim yerinin kat durumu kesinlik kazanmış olacak. Bu sayede belediye meclisi imar tadilatları ile zaman kaybetmeyecek, şehrin diğer sorunlarının çözümü için kafa yoracak. Ve dahası bu sayede torpil dönemi bitmiş olacak. Filan mahallede birisine 10 kat için izin verilirken, diğerine sizin kanuni hakkınız 3 kattır denmeyecek. Her vatandaş bilecek ki, ben kazmayı vurup inşaatıma başladığımda atabileceğim kat sayısı bellidir. Bu herkes için aynı olacak. Adamına göre kat ruhsatı verme dönemi de bu sayede kapanmış olacak.” dedi.

Gümüşhane’nin onurlu insanlarına hizmet etme şerefine nail olmayı dileyen Çakır, aday olmak için aday adayı olduğunu belirterek, aday olamaz ise partisinin seçimi kazanması için vazifeyi yerine getireceğini de deklare etti.



Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
M.ÇELİK 10 yıl önce
şi̇ran köyleri̇ni̇ yayinlamişsiniz.erenkaya mahallesi̇ni̇ yazmamişsiniz yoksa başka i̇lçeye mi̇ yada başka i̇le mi̇ bağlandi.lütfen di̇kkat edi̇n ....
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11