banner333

banner309

Bu Soruna Çözüm Bulun!

Tavuklarını Telef Eden Sokak Köpekleri İçin Çözüm İstedi

Gümüşhane 17.03.2018, 13:00
Bu Soruna Çözüm Bulun!
banner400

Gümüşhane’nin Oltanbey Mahallesine bağlı Güzeller Semtinde yaşayan Süpvan Ay, eşinin yadigârı olan 35 tavuktan 10 tanesini telef eden sokak köpekler için çare arıyor. Ay, Hayvanseverler ile yetkililerin toplanıp bir karar dahilinde sorunu çözmelerini istedi.

Gümüşhane Belediyesi Beyaz Masa birimine, Gümüşhane Emniyetine yaptığı başvurulardan sonuç alamayan Ay, Gümüşhane Valiliği’ne de şikâyet için gittiğini ifade ederek, “Yetkililerimiz lütfen bu soruna bir çözüm bulsun” dedi.

Telef olan hayvanların birkaçının fotoğrafı ile gazetemize gelen Ay, geçtiğimiz yıl Iğdır’dan gelirken yaşanan kazada kaybettikleri eşinin emaneti olan 35 adet tavuğa gözü gibi baktığını ancak önceki gün sokak köpekleri tarafından bu tavuklardan 10 tanesinin telef edildiğini söyledi.

“10 Tavuğumu Telef Ettiler”

Yaşanan olayı anlatan Ay, “Bizler sokak köpeklerinin düşmanı değiliz. Onları en az kendini hayvansever olarak tanımlayan insanlar kadar seviyoruz ancak çocuklarımız var, tavuklarımız var. İki kızım var. İl dışı yarışmaları için otogara indim. Kızımı yolladıktan sonra eve geldiğimde bu manzarayı gördüm. Kayınvalidem sokak köpeklerinin tavuklara saldırdığını değnekle kovalayana kadar bazılarının telef olduğunu söyledi. Baktığımda bahçenin yamacında 10 tane tavuğumuzun telef olduğunu gördüm. Zaman zaman çocuklarımıza da saldıran bu hayvanlar ile ilgili yetkililerin çözüm bulmasını istiyorum” dedi.

Köpekler Hayvanda Tavuklar Değil mi?

Gümüşhane Belediyesi Beyaz Masa birimini aradığını dile getiren Ay, “Telefondaki yetkili kişi Gümüşhane Devlet Hastanesinde görevli bir doktoru bahane ederek sokak köpeklerini alamadıklarını söyledi. İyi de sokak köpekleri hayvan da benim tavuklarım hayvan değil mi?” diye konuştu.

“Toplanıp Karar Versinler”

Gümüşhane Emniyetini de arayarak sokak köpeklerinin çocuklarına saldırdığını dile getiren Ay, Şimdi de Gümüşhane valiliğine çözüm bulmaları için gidiyorum. Çocuklarımızı okula kendi elimizle götürüp getirerek korumaya çalışıyoruz ancak köpekler yüzünden çocuklarımızı evden dışarı çıkartamaz hale geldik. Hayvan barınağının akıbeti ile ilgili bir haber yok. Zaten bu köpeklerin barınakları getirilmesini de istemiyorlar. Köpekler sokakta serbest, çocuklarımız evlerde hapis. Biz sadece bu soruna bir çözüm getirilsin istiyoruz. Hayvanseverler ile yetkililer toplanıp karar versinler bizi bu sıkıntıdan kurtarsınlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39