banner333

banner309

Gümüşhane Elma ve Armudu Çoğaltılacak

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ile adı özleşen yerel elma ve armutlardan verim ve kalite yönünden değer bulunanların çoğaltılması için yürütülen proje devam ediyor.

Gümüşhane 26.08.2013, 09:10
Gümüşhane Elma ve Armudu Çoğaltılacak
banner400
 YEREL ELMA VE ARMUT ÇEŞİTLERİNİN ÇOĞALTILMASINA DEVAM EDİLİYOR.
 
Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, "2013 yılında merkez ilçe ve köylerinde bulunan halkımızın uzun yıllardır beğenisini kazanan meyve çeşitleri tespit edilerek aşı ile çoğaltım için aşı kalemleri alınarak Ağustos ayında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde aşı yapılmak üzere teslim edilmiştir. Kalem alımı çalışması, merkez köylerimizden Yeşildere Köyü, Merkez İlçe Bağlarbaşı mahallesi, Güzeller mahallesindeki ağaçlardan alınmıştır. Aşı çalışması için Elma çeşitlerinde; Göbek elması Armut çeşitlerinde ise Hacı Hamza, Cinci, Arpa, Çermayıl, Göksulu, Miski, Toka Sultanı meyve çelikleri alındığını söyledi.

Yerel elma ve armut çeşitlerin neslinin korunması amacı ile yürütülen bu çalışmaların gelecek yılda devam edeceğini söyleyen Irkın;”  Yürütülen bu çalışma sonucu üretilen fidanlar her yıl fidan dikim sezonu olan ilkbaharda İl Müdürlüğümüz Döner Sermaye Saymanlığı tarafından çiftçilerimize bedeli mukabili satılacak “  dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39