banner333

banner309

Başkan Vedat Soner Başer, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine Seçildi

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine Seçildi

Gümüşhane 30.05.2024, 08:47
Başkan Vedat Soner Başer, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine Seçildi
banner400

Trabzon'da gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda önemli seçimler yapıldı. Toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı seçildi. Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise Encümen Üyeliğine seçilerek önemli bir başarı elde etti.

Seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 109 oy alarak birlik başkanlığına seçildi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin 103 oy alarak 1. Başkanvekili, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem ise 100 oy alarak 2. Başkanvekili oldu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer de Encümen Üyeliğine seçilen isimler arasında yer aldı. Diğer Encümen Üyeleri ise Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim oldu.

Toplantıda ayrıca 2023 Yılı Faaliyet Raporu ve Kesin Hesabı oy birliği ile kabul edildi. Birlik başkanına hibe fonlarından yararlanmak için yetki verilmesi ve tüzük maddelerinde değişiklik yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

Seçilmesinin ardından bir açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin bölgedeki iş birliği ve dayanışma için önemli bir misyona sahip olduğunu vurguladı. Başer, "Belediyelerimizin sorunlarının çözümü ve haklarının korunması için birlikte çalışacağız. Bu oluşumun hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27