banner333

banner309

Bakan Yardımcısı Balta Gümüşhane'de

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Milletvekili Üstün’ün iftar davetine katılarak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Gümüşhane 05.08.2013, 07:54
Bakan Yardımcısı Balta Gümüşhane'de
banner400
 Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Milletvekili Üstün’ün iftar davetine katılarak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

AK Parti Gümüşhane milletvekili Feramuz Üstün ile birlikte ilk olarak Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Balta, Türkiye’nin çok zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, “Allah’a hamdolsun ülkemiz son on yılda çağ atladı çağ atlamaya da devam ediyor. Bunun da şartı birlik ve beraberliğimizi korumamızdır. İstikrar ve güveni sağlamamız lazım. 1923 yılından 2003 yılına kadar Türkiye'ye gelen yatırımın miktarı 15,1 milyar dolar. 2003'ten 2013 yılının başına kadar 10 yıllık dönemde ise bu rakam 127 milyar dolar.” dedi.
Gümüşhane’nin de bütün şehirler gibi bu yatırımlardan faydalandığını dile getiren Balta, kente yapılan yatırımların özellikle son 10 yılda büyük ivme kazandığını, Gümüşhane’nin yapılan dev yatırımlarla her alanda süratle kalkındığını belirterek, “Başbakanımızın bölgemizi bakış açısını herkes çok iyi bilmekte. Gümüşhane her şeyin en iyisine layıktır” diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Şiran ilçesine giden Bakan Yardımcısı Balta, burada Şiran Kaymakamlığı ve Şiran Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'tan ilçe hakkında bilgiler alan Bakan Yardımcısı Balta, daha sonra Şiran sokaklarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.  

Şiran Belediyesinin çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden Balta “İlçe belediyeleri artık proje hazırlamaları lazım. Çünkü proje hazırlayıp da kabul edilen belediyeler daha fazla katkı payı alıyor. Gümüşhane'ye ve ilçelerine yapılan yatırımların artarak devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Son zamanlarda yaşanan olayları gördük. Çok zorlu süreçlerden geçti. Türkiye ihtişamlı günlerine geri dönüyor. Bunu hazmedemeyenler var. Onlar hazmetseler de hazmetseler de Türkiye büyümeye, gelişmeye devam edecek. Türkiye’ nin gelişmesi büyümesi karşısında her fırsatta kaos çıkarma hayaliyle yaşayanlara karşı daha uyanık olmamız lazım. Her zamankinden daha fazla çalışıp daha başarılı sonuçlar alarak Türkiye’nin önüne set çekmeye çalışanlara karşı en güzel cevabı vermeliyiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta daha sonra AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimenle birlikte AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’ün Şiran’da halka verdiği olduğu iftar yemeğine katıldı. 

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Üstün, Gümüşhane il, ilçe ve belde Belediyelerinin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi için gerekli olan hizmet araçlarının temini için ilgili Bakanlıklarla görüşerek ihtiyaçların karşılanmasını ısrarla takip ettiklerini ifade ederek  “Bu bakanlıkların başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gelmektedir. Başta bakanımız Sn. Erdoğan Bayraktar ve bizleri burada yalnız bırakmayan ve Gümüşhane gündemine hassasiyetini çok iyi bildiğim Bakan yardımcımız Muhammet Balta’ya teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Balta ve Üstün Şiran’da Belediye Başkanlığı tarafından açılan tekstil fabrikasını ve Seyrangah mesire alanını da gezdi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39